Avatar uživatele
anonym

Chtěla bych se podívat do Osvětimi, ale je vhodné tam vzít sebou i 10-leté dítě?

nebude z toho zmaten a porozumí té hrúze? nerada bych aby si z takového místa odvezl jen noční můry

Uzamčená otázka

ohodnoťte nejlepší odpověď symbolem palce

Zajímavá 5Pro koho je otázka zajímavá? annas, Miroslavst, Jahoda, aramah, Pavluška před 4911 dny Sledovat Nahlásit



Nejlepší odpověď
Avatar uživatele
Miroslavst

Já bych počkal na dobu až porozumí, třeba až se budou ve škole učit o této věci. Není sice na škodu, když už předtím bude znát tuto problematiku, ale je to věcí přístupu a výkladu.
Počítej však s tím, že se bude dožadovat spousty odpovědí na to co uvidí.

0 Nominace Nahlásit

Další odpovědi
Avatar uživatele
Jahoda

V Osvětimi jsem byla a slzy jsem měla na krajíčku. Žádné dítě jsem s sebou neměla, ale viděla jsem, jak reagují děti, které procházely kolem mě. Byly zmatené, nechápaly co se děje. Podle mě je ještě brzo na to, aby desetileté dítě absolvovalo návštěvu Osvětimi. Záleží samozřejmě na Vás.

Pokud pojedete, počítejte s tím, že budete mít slzy v očích, nebudete skoro ani mluvit… Zarazíte se. Každopádně je to poznatek na celý život.

0 Nominace Nahlásit


Avatar uživatele
Pavluška

Potkala jsem nedávno paní s malou holčičkou (asi 9 let) v kasematech na Špilberku. To bylo jen vězení a holčička se celou dobu neuvěřitelně bála. Osvětim je mnohem horší, myslím, že pro tak malé dítě jsou tyto hrůzy nepochopitelné a je zbytečné je tomu vystavovat. Nemyslím si, že tomu plně porozumí a mohlo by na to mít velmi nepříjemné vzpomínky i dlouhou dobu.
Zkrátka je to zbytečné.

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
Mili @

Nedělala bych to, můj syn se synovcem tam byli v 16 letech, učili se o koncentrácích ve škole a stejně přijeli vyšokovaní!!!!
Natož 10-leté dítě!!!

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
anonym

Jezus, nesrovnávejte Osvětim s kasematy. V kasematech je přítmí, kobky s věrnými napodobeninami mučení a poprav. Kdežto v Osvětimi nebo kdekoliv jinde jako v technickém muzeu bude vaše dítě v pohodě pokud na vás samo nevycítí vystrašenost a začalo by se bát. Nebo věříte že se bude bát vystavených zažloutlých fotek? A nevarovat dítě v desíti letech před zvěrstvy?

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
jandmil

Když mi bylo 14, byl jsem s pionýrským táborem navštívit Buchenwald. Byl jsem z toho velmi otřesený a zážitky se mi s děsem vracely více než rok. Nedoporučuji to.

0 Nominace Nahlásit


Diskuze k otázce

U otázky nebylo diskutováno.

Nový příspěvek