Avatar uživatele
Rommart

Nevíte někdo o nějakém soukromé osobě z Opavska která je ochotná půjčit na směnku? Bez podvodu!

Dostal jsem se do velmi vážného problému firma mi dluží za dva měsíce mzdu a jak se mi podařilo zjistit hned tak své peníze neuvidím, proto i když vím že půjčka na směnku je krkolomný tah nic jiného už mi nezbývá, na různých poplatcích podvodníkům jsem už vydal spoustu peněz a zůstalo jen u slibů a nyní už mám i vystěhování z bytu a pro auto si přijede exekutor, protože jsem byl v prodlení díky bývalému zaměstnavateli­.Předem moc děkuji za Vaši odpověď a pomoc.Jsem ochoten se upsat třeba Čertovi.
Doplňuji:
Pro ZJENTKA: nejedná se mi o podvod z mé strany, v exekuci jsem cca třetí rok a až do října jsem pravidelně splácel exekuci i nájem a inkaso. Jenže když jsem nedostal peníze po prvé tak jsem byl uchlácholen že mám počkat že se vše vyřeší a bude vše v nejlepším pořádku, jenže k tomu nedošlo. Nyní dluží rádoby pán podnikatel už vícero lidem a stále je v pohodě.Bydlel jsem v pronajatém bytě a o ten příjdu do konce měsíce, protože nemám z čeho platit nájem.Pro jistotu nemám šanci sehnat ani na kauci na jiné bydlení, takže asi tak nějak. A nechci aby to bylo chápáno tak jak jsi to napsal, že chci jen papírek a peníze a na splátky se bude čekat bůhví jak dlouho.

Uzamčená otázka

ohodnoťte nejlepší odpověď symbolem palce

Zajímavá 1Pro koho je otázka zajímavá? ivzez před 3740 dny Sledovat Nahlásit



Nejlepší odpověď
Avatar uživatele
anonym

Můžeš jít na soc. odbor obecního úřadu a požádat o hmotnou nouzi, jsou tam ale podmínky http://www.mpsv­.cz/cs/5. Směnka je to poslední jak se zadlužit. Zkus kamarády, doluvit si splátkový kalendář s exekutorem, věřitelem.

0 Nominace Nahlásit

Další odpovědi
Avatar uživatele
ivzez

Nepůjčujte si a nečekejte na zaměstnavatele!
Je nesmysl pracovat pro zaměstnavatele, který Vám neplatí!

Zrušte (to není výpověď, slovo výpověď nepoužívat!!!)
pracovní poměr pro neplacení mzdy (podle § 56, odst. 1 písm. b).
Zrušení musí být písemné, pracovní poměr skončí v okamžiku,
kdy písemné zrušení doručíte zaměstnavateli.

Vedle dlužné mzdy budete mít navíc nárok na náhradu mzdy
odpovídající chybějící pracovní době.

Spojte s několika dalšími kolegy a společně se obraťte na úřad práce,
který Vám může doplatit dlužnou mzdu až za 3 měsíce
i náhradu mzdy (pak bude vymáhat na zaměstnavateli).


Odkazy:
Zrušení pracovního poměru (zákoník práce):
http://busines­s.center.cz/bu­siness/pravo/za­kony/zakonik-prace/cast2h4­.aspx#par56

Ochrana změstnanců při platební neschopnosti zaměstnavatele (web ÚP):
http://portal­.mpsv.cz/sz/ob­cane/insolven­ce/ins_prava


Další možností je podat na zaměstnavatele insolvenční návrh.
Podávají-li návrh zaměstnanci (opět by Vás muselo být několik), kterým zaměstnavatel dluží mzdu, neplatí za podání návrhu poplatek.

I s podáním insolvenčního návrhu Vám mlůže pomoci úřad práce.


Jak vidíte, existují možnosti, jak situaci řešit, aniž byste se dále zadlužoval.
Proč byste měl mít další problémy kvůli svému zaměstnavateli?!?

1 NominaceKdo udělil odpovědi nominaci?anonym Nahlásit


Avatar uživatele
zjentek

bez podvodu které strany? Tys nedostal 2měs. mzdu a už ti jde exe po káře a jdeš z bytu? Čí je to byt? O osobě víme, ale co vlastníš? Čertovi se upisuje tak, že se nabízí protihodnota. A nebo chceš prachy za papírek a budeme čekat, až jak to pak dopadne s tvou žádostí o oddlužení?
Doplňuji:
nemyslím to zle, jen je mi tě líto a já když projevuju lítost, říkám věci, jak jsou doopravdy. A to máš řečeno o odstavec výše- protože ty v tuto chvíli nevíš, kde vezmeš peníze. Víš jen, že se dají půjčit. Pomoct ti za těchto podmínek však může pouze ten, kdo ti peníze daruje a nebo půjčí bez úroků ..všichni ostatní ti za těchto okolností více ublíží, nežli pomohou. Je mi jasné, že v zoufalství nevíš, co děláš. Ode mě to optimisticky znít nikdy nebude, ale mám radu- prodej to auto, než přijde exe ..a z bytu odejdi, klín klínem už stejně nikdy nevybiješ :o

Upravil/a: zjentek

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
anonym

Ty jsi příkladem přesně jak říkají, člověk finančně negramotný.Půjčovat si na kde co a pak je problém se splácení.
Neporadím Ti, ale divím se tomu, že jsi nepomýšlel na horší časy a neměl jsi něco více naspořeno.
Ano,i já jsem se také dvakrát soudil o výplatu se zaměstnavatelem, ale NIKDY JSEM SI NA NIC nepůčoval, takže jsem neměl žádnou exekuci a nějaké peníze jsem si uspořil, když jsem výplatu dostával.
Nyní jsem již přes rok nezaměstnaný a žijeme s manželkou jen z její výplaty (8500Kč).Sice jsme zase měl nějaké peníze uspořené, takže ještě složenky platíme z těchto úspor, ale když jsem byl žádat o sociální dávky, tak mě řekli, ať prodám auto (Š120) a barák a opět budu mít z čeho žít.
Takže se klidně můžeš zařídit podle jejich doporučení (i když toto nemáš, tak asi máš i jiné cenné věci bez kterých se obejdeš).
A já bych Ti osobně nepůjčil, jak říkám, jsi finančně negramotný, protože jen takovýto člověk si nadělá půjčky a nemyslí na zadní kolečka.
Něco podobného máme v příbuzenstvu­.Synovec MUSEL MÍT, nejnovější mobil, auto na leasink (mě se neustále smál, že mám staré auto), zkrátka stále na něco nějakou půjčku a pak ztratil zaměstnání a nyní je na tom ještě hůř než já.Já mám děti už odrostlé a on ještě malé, takže nyní mají ještě větší bídu než já.Až teprve před dvěma roky, když o všechno přišel přiznal, že já jsem měl pravdu.

0 Nominace Nahlásit


Diskuze k otázce

U otázky nebylo diskutováno.

Nový příspěvek
Zajímavé otázky v kategorii Finance a podnikání