Avatar uživatele
gecco

Nevíte někdo, jak dlouho se udrží aktivní THC v krvi či slinách při používání ´léčebného konopí´?

Ne, fakt se nejdu zhulit…
😉
Jedná se mi o interval, po který jsou detekovatelné aktivní metabolity a nebo přímo THC při perorálním požití (tinktura), případně při vstřebávání kůží (mast) či sliznicí střeva (čípky).
A je mi jasné, že záleží i na konstituci a kondici dotyčného a množství látky – spíše se mi jedná o rámcové info, jestli je bezpečné sednout za volant po třeba dnech a nebo raději až týdnech od léčby (metabolity v moči lze zjistit i po 6 týdnech, ale to se snad netestuje).

Uzamčená otázka

ohodnoťte nejlepší odpověď symbolem palce

Zajímavá 7Pro koho je otázka zajímavá? anonym, johana 56, Drap, fcoop, briketka10, chachar1922, Agneta před 3046 dny Sledovat Nahlásit



Nejlepší odpověď
Avatar uživatele
cochee

Odpoveď byla označena jako užitečná

Léčebné konopí by mělo obsahovat o dost méně THC než klasické pěstované na hulení, protože THC je minoritně důležitá léčivá látka, léčivě důležité jsou jiné kanabinoidy a THC je dokonce žádoucí potlačit. Čím méně obsahuje droga THC, tím více ostatních léčivých kanabinoidů. Nevím jak je to se slinami, ale v krevní plazmě se může po konzumaci drogy THC objevit i po nějaké době „zničehonic“ (jde o jev zvaný flashback), protože je rozpustný v tucích a tak THC, které se v okamžiku konzumace naváže na tělesný tuk, se může v určitou dobu metabolizací tohoto tuku zase uvolnit. Toto mám z vlastní zkušenosti, hulil jsem večer na dovolené a druhý den večer jsem měl flashback jako sviň.

1 NominaceKdo udělil odpovědi nominaci?gecco Nahlásit

Další odpovědi
Avatar uživatele
fcoop

Aktivní metabolity by měly z krve zmizet příbližně do 12 – 24 hodin od posledního užití marihuany. Jasnou odpověď na Vaši otázku poskytnou tedy až výsledky krevních testů (stále je totiž ve hře mnoho těžce odhadnutelných proměnných typu síla marihuany, intenzita, frekvence užívání aj.)

http://www.ex­tc.cz/poradna/?ca­tegory_id=0&the­me_id=0&p_key­words=aktivn%C3%AD+me­tabolity&sear­ch=Naj%C3%ADt

http://www.ex­tc.cz/testy-na-drogy.html

Upravil/a: fcoop

0 Nominace Nahlásit


Avatar uživatele
Drap

Někde jsem četl, bohužel už jsem nenašel kde, že při léčbě u schválených vzorků by běžné testování nemělo prokázat po třech dnech. Bohužel, nedokáži posoudit na kolik je informace věrohodná.

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
mosoj

Test který používá policie je pozitivní i za několik týdnů od užití.

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
anonym

… ještě že se o takové věci nezajímám, tudíž neporadím.

0 Nominace Nahlásit


Diskuze k otázce
Avatar uživatele
gecco

Cochee – a právě takové ´neobvyklosti´ mne zajímají…
___
Před čím a jak varoval holku, která chce (i) konopí vyzkoušet (protože nikdo jí s žádnou léčbou ani kousek jistoty nedá), ale zároveň ji nezavřít doma…

před 3046 dny Odpovědět Nahlásit
Nový příspěvek