Avatar uživatele
Džanička

Chtěla bych si nechat udělat kompletní nové plynové topení, jak s kotlem tak i s radiátory.....

..... jaké radiátory se dají pořídit k plynovému kotli, dají se k tomu koupit klasické litinové (žebrové) radiátory, nebo jen deskové, a nebo se k tomu pořizují úplně jiné.. Poradte mi a pokud najdete fofo na webu budu jen ráda.. Nevím jak se ty jiné radiátory jmenují…

Dále bych chtěla vědět na jaký princip plynový kotel funguje, to je v radiátorech taky voda, jak se to ohřívá když hoří plamen nebo je to úplně o něčem jiném, poradíte?? Díky moc..
Doplňuji:
Já jsem také zastáncem těch litinových radiátorů, přijde mi, že víc hřejí a teplo déle vydrží, já jsem spíš tohle chtěla vědět jen tak pro sebe, abych také o tom něco věděla a nepřipadala jsem si jako absolutní tupec.. Prostě abych věděla jak to funguje, jak to hřeje apod..

Uzamčená otázka

ohodnoťte nejlepší odpověď symbolem palce

Zajímavá 3Pro koho je otázka zajímavá? Andělé, hanulka11, dědapetr před 4432 dny Sledovat Nahlásit



Nejlepší odpověď
Avatar uživatele
Drap

Kotlů i radiátorů je celá řada. V současné době většina firem doporučuje dewskové radiýtory. Já osobně jsem zastáncem klasických litinových, i když nahřívání trvá déle. Doporučoval bych oslovit několik firem, ať udělají návrh a podle předložených nabídek a katalogů si vybrat.
V plynových kotlích se používá také jako topné medium voda.

0 Nominace Nahlásit

Další odpovědi
Avatar uživatele
dědapetr

Tady menší nabýtka.
hlinikové – http://www.li­povica.cz/
litinové – http://www.lau­rens.cz/litino­ve-radiatory
deskové – http://www.top­vod.cz/topvod/eshop/6-Deskove-radiatory-KORADO/

http://www.he­atroll.cz/

http://www.vi­adrus.cz/web/struc­ture/radiatory-54.html

0 Nominace Nahlásit


Avatar uživatele
venkovan

Pokud se jedná o plyn a bude tam oběhové čerpadlo, tak maloobjemové radiátory. V době, kdy jsou termostaty je úplně jedno jestli radiátor teplo drží či ne. naopak – víc se ztratí tepla rozehříváním než potom držením.
Pokud, tak raději nějaké hliníkové radiátory než litinu.
Do čeho, pokud bych měl dostatek financí, by bylo vhodné investovat, tak do systému regulace teplot v každé místnosti podle potřeby provozu v ní. V podstatě každá místnost má svůj termostat s nastaveným programem a tomu všemu je nadřezen centrální program.
Co je nejlepší, napsat požadavek na několik dodavatelů, aby udělali předběžný návrh. Prostě klasické výběrové řízení.

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
jmhad

Má zkušenost říká,že ideální jsou deskové radiátory nebo tzv. konventory / ty jsou konstrukčně trochu složitější a výkonnější/, které mají menší obsah vody než klasické litinové a nespotřebují tolik energie na její ohřátí.A myslím si,že litinové se již nepoužívají a proto také nevyrábí.Je lépe si dát o něco více radiátorů,než je navrhováno. Ono nezáleží tolik na výkonu kotle,ale na velikosti plochy,pomocí které se teplo vyzáří do prostoru.Kotel spočítá firma,která bude navrhovat to nejdražší.Nechte si udělat nabídku od 2–3 a od úplně jiného zkušeného si to nechte posoudit.

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
cukrar

blíží se jaro a stavební výstavy, dojděte tam ptejte se vyjednávejte a uvidíte jak se liší názory, znalosti, výhody atd…

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
instalatér

Zdravím. Podle tvých dotazů bych Ti doporučil oslovit asi tři firmy a požádat je o nezávaznou cenovou nabídku. Takhle se nedá odpovědět , to se musí vidět. Plynové kotle jsou stacionární nebo závěsné . Může být i turbo , kondenzační , s průtokovým ohřevem vody , nebo s vestavěným zásobníkem. Je toho hrozně moc a kotel se musí ,,ušít na míru." Samozřejmě i výkon kotle. Při výběru kotle bych také zvažoval zajištění servisu což je velice důležité. Lidi kupují levné mrchy a pak na to v kraji nejsou díly , kde v mrazech jaké jsou teď je každá hodina znát. Rozvody bych asi v dnešní době udělal v mědi. Radiátory bych použil deskové. Např. PURMO , RADIK . zapojení VK (spodní) Radiátory bych osadil termohlavicí a kotel ovládal pokojovým termostatem. např.EURATON 2020 (samozřejmě musí komunikovat s kotlem. To jsou jenom takové všeobecné informace. Záleží na baráku nebo bytě.

0 Nominace Nahlásit


Diskuze k otázce

U otázky nebylo diskutováno.

Nový příspěvek