Avatar uživatele
kyselina 5

Chtěla bych si vyrobit blog s vlastními náušnicemi a prodávat je. Je to trestné?

Už dva roky vyrábím náušnice a prodávám je svým babičkám, tetičkám, kamarádkám… Chtěla bych si vyrobit blog a prodávat je pomocí něho, jenže se bojím abych nenarazila. Výdělek z náušnic mám asi 3000 ročně (já vím nic moc, ale mám to jako koníček).
Bohužel kdyby si už někdo něco objednal, nemůžu dodat účtenku – nejsem přihlášená na finančním úřadě. (Chápejte, tetičky účtenky nepotřebují.)
Ty náušnice prodávám za lidový ceny (15–40Kč) moc na nich výdělek nemám, (práci si nazapočítávám) a bojím se, abych kvůli pár korunám co bych z toho možná měla, naplatila pak tisícový sankce za nelegální obchod.
Pomocí Aukra a Fleru se mi to prodávat nechce.

Takže otázky zní:
Můžu vůbec pomocí blogu prodávat?
Měla bych to nahlásit na FÚ? (je mi 17 let)
Nejsou potřeba nějaké papíry o tom: že ty náušnice nejsou zdraví škodlivé,…?
Děkuji za odpovědi
Doplňuji:
Už jsem je zkoušela prodávat u kamarádky v krámu, přišla kontrola a chtěli nějaký papír o tom, že ten výrobek není vadný. Ten papír mi nikdo vydat nechtěl, výrobci korálků a komponentů totiž sami netušili co to je.
K tomu stánkaření: mám jedny trhy kam pouští i mě bez papíru, tak tam prodávám každý rok. Ale MOC DĚKUJU pánové, za nápad dát ty naušnice stánkaři. Máme známého co se ježděním po trhách (tam kontrola nehrozí) živí, to mozná půjde. Dík

Uzamčená otázka

ohodnoťte nejlepší odpověď symbolem palce

Zajímavá 3Pro koho je otázka zajímavá? kapka, Drap, anonym před 4168 dny Sledovat Nahlásit



Nejlepší odpověď
Avatar uživatele
Drap

Měla by jsi na to mít vyřízenou živnost. Ta bohužel až od 18. Pravdou je , že spousta lidí na netu takhle prodává bez živnosti.
Co se zkusit domluvit s nějakým stánkařem, trhovcem nebo v nějakém obchůdku, že by to od tebe brali a prodávali. V takto malých sumách by to mohli i oficiálně odkoupit na občanku. Určitě by to stálo za zeptání

0 Nominace Nahlásit

Další odpovědi
Avatar uživatele
Michal Kole

Drap má trochu pravdu, že by se šlo domluvit se stánkařem, ale problém je že i ten stánkař potřebuje nějaký doklad o koupi od tebe – fakturu a ty mu ji nemůžeš vystavit a když ti dá peníze tak zase potřebuje nějaký doklad pro svoje účetnictví.

0 Nominace Nahlásit


Diskuze k otázce

U otázky nebylo diskutováno.

Nový příspěvek