Avatar uživatele
MartaSl

Nevíte, jak je možné, když mi mizí z mobilu internetový objem dat, aniž bych se z mobilu připojovala na net?

Mizí mi internetový data limit z mobilu, aniž by jsem se z mobilu připojovala na net. Za 3 dny mi zmizelo celkem 700MB dat, aniž by jsem se z mobilu na net připojovala. Co s tím?.Prosím poraďte.

Původní neotázka
Mizí mi internetový data limit z mobilu, aniž by jsem se z mobilu připojovala na net. Za 3 dny mi zmizelo celkem 700MB.

Upravil/a: annas

Zajímavá 0 před 2236 dny Sledovat Nahlásit



Nejlepší odpověď
Avatar uživatele
autacek

Vypni si na telefonu mobilní data úplně, pokud problém přetrvá obrať se na poskytovatele služeb. V opačném případě hledej problém v běžících operacích na pozadí, aktualizacích, synchronizaci a pod. Data nejsou jen prohlížeč webu.

0 Nominace Nahlásit

Další odpovědi
Avatar uživatele
anonym

Sám telefon v základu by rozhodně neměl spotřebovávat 700MB dat za 3 dny a to i když přihlédnu k nějakým automatickým aktualizacím či synchronizacím fotografií, tyto operace se totiž téměř výhradně provádí automaticky teprve až se telefon připojí k WIFI ze které může čerpat libovolné množství dat a FUP to nijak neovlivní.

Je velmi nepravděpodobné že by byly na vině zrovna aktualizace systému, aplikací nebo synchronizace dat s google cloudem… mnohem pravděpodobnější je, že máš v telefonu nějakou zcela konkrétní aplikaci která data nepříčetně požírá, musíš ji nejdřív identifikovat a to způsobem který popsal dubraro (tj. v nastavení, položka Využití dat a zde klepnout na položku Využití mobilních dat pod kterou najdeš rozpis datových nároků jednotlivých aplikací, ty nahoře jsou největší žrouti a pokud tam vidíš něco nedůležitého, tak to raději rovnou odinstaluj)

pro lepší přehled o využití dat (hodinu po hodině v přehledném grafu jsou zaneseny datové přenosy každé aplikace zvlášť) a pro různé pomůcky pro omezení jejich spotřeby nainstaluj přímo od googlu program DATALLY. Pokud často používáš mapy googlu pak si stáhni nejobvyklejší lokalitu do telefonu aby ji nemusela aplikace vždy tahat přes internet a určitě v terénu nepoužívej moc často street view a orto foto mapu. Datally tě bude automaticky upozorňovat na největšího žrouta dat a nabídne ti mapu volně dostupných wifi sítí v okolí, ke kterým se můžeš zdarma připojit. V Datally pak budeš moci povolit/zakázat přístup k mobilním datům zvlášť pro každou aplikaci (samozřejmě přístup přes wifi zůstane dostupný vždy všem, ten nemá smysl omezovat).

Upravil/a: anonym

0 Nominace Nahlásit


Avatar uživatele
dubraro

Pokud máš Android, tak v Nastavení je položka Datové přenosy a tam něco jako Využití dat, které ti ukáže, kolik která aplikace spotřebovala.
V iPhonu něco takového bude určitě také.

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
Jiří Bohumil

Pokud máš Android, najdi si v „Nastavení“ „Správu SIM“ (většinou hned první položka a tam máš volbu „Datové připojení“. Na ní je nutno zadat „Vypnuto“.
Pokud toto nemáš, dochází k čerpání dat většinou při různých automatických aktualizacích různých instalovaných aplikací a synchronizacích.
Jinak v položce „Přenesená data“ je možno zkontrolovat, kolik bylo dat vyčerpáno a které aplikace a kolik dat čerpaly.
V ostatních mobilních OS bude určitě něco podobného.

0 Nominace Nahlásit


Diskuze k otázce

U otázky nebylo diskutováno.

Nový příspěvek