Avatar uživatele
HiPe

Nevíte, jak vyřešit problém s internetovým připojením?

doma máme internet od O2, ale neustále vypadává. Vždy internet vypadne a asi minutu trvá, než znovu naskočí. Neustále voláme na O2, ale to nic nevyřešilo. Wifinu už máme asi čtvrtou, ale internet vypadával na všech. Má někdo podobný problém? Ví někdo prosím řešení?
Děkuji

Původní neotázka
Problém s internetovým připojením

Upravil/a: annas

Zajímavá 0 před 2544 dny Sledovat Nahlásit



Odpovědi
Avatar uživatele
gecco

Změř si rychlost připojení (ping, lag, upload\download…)…
Pak si pročti smlouvu s poskytovatelem…
😉
BTW – je fajn vědět, že tvůj provider je O2 – ale lepší by bylo vědět, jak jsi připojen (optika, metalika, wifi, 2G, 3G, LTE…)…
Tvá vlastní wifi s tím nemá moc co dělat…
😉

0 Nominace Nahlásit


Avatar uživatele
mosoj

Odejít od O2. Pokud je samozřejmě náhradní řešení !!!
O2 nemá zájem, ani není v jejich současných možnostech toto řešit.
Předpokládám, že máš ADSL či VDSL. Mám podobné problémy s rychlostí načítání stránek. Naměřené rychlosti jsou v pořádku. Přesto mně to neběhá. Počítač 2× na kontrole, 3 x vyměněn modem, který obsahuje i WiFi. Takže gecco zase špatně. O2 silně preferuje TV a na internet kašle. Má zastaralé rozvody . Na dvou drátkách provozuje pevnou linku, TV a internet !!
Optiku má pouze mezi ústřednami. Navíc jednají podvodně. Třikrát !! jsem měl doma technika a vždy, když zde byl technik, internet chodil dobře. Technik odjel a do dvou hodin po odjezdu vše ve starých kolejích. Technik je od externí firmy a při návštěvě je ve spojení s ústřednou v Praze!!!!!!!!

O2 na ADSL má upload cca 1–1,5 Mbits !!!!!!! ( víc to neumí) silně nestabilní. Prostě se na několik vteřin zastavuje. Běžně stabilitu uploadu nezměříš a je to stejně jedno. O2 se s tebou o tomto bavit odmítne. Hlavně pošle na konci měsíce složenku. Upload potřebuješ i při brouzdání internetem, ne jenom při odesílání !!!!

Zkus jiný prohlížeč. Některé prohlížeče to zvládají o něco lépe. Žádný zázrak to ale nebude.

Upravil/a: mosoj

0 Nominace Nahlásit


Diskuze k otázce
Avatar uživatele
Mc Merkurion

… jen do diskuze: já jsem teda s O2 a jejich podporou velmi spokojen …

před 2543 dny Odpovědět Nahlásit
Nový příspěvek