Avatar uživatele
Zlatonka

Chtěla bych zeptat.. Mamka má dluh na elektřině a má jí odpojenou..

Bude se stěhovat z bytu a má jí napsanou na sebe, obě máme v bytě trvalé bydliště, ale já bych se chtěla zeptat jestli si jí můžu napsat na sebe, hned jak ona si jí odhlásí..
Ale kdo potom bude platit připojovací poplatek, pokud činí necelé 2000 Kč, mamka, nebo já??

Uzamčená otázka

ohodnoťte nejlepší odpověď symbolem palce

Zajímavá 0 před 4300 dny Sledovat Nahlásit



Nejlepší odpověď
Avatar uživatele
beer

Odpoveď byla označena jako užitečná

Bude to platit ten, kdo o připojení požádá. Dluh na musí platit mamka.

1 NominaceKdo udělil odpovědi nominaci?www Nahlásit

Další odpovědi
Avatar uživatele
anonym

Zlatonko, tak to se budete muset s maminkou domluvit. Pokud by chtěla ona připojit znovu elektřinu, tak by připojení zaplatila. Pokud se přihlásíš k odběru Ty, budeš to nejspíše Ty.
Netuším ovšem, jak bude dodavatel posuzovat to, že jsi „nový“ odběratel. V případě, že by tam dluh nebyl a nedošlo by k odpojení elektroměru, tak by se provedla změna vlastníka bytu i změna odběratele elektrické energie a žádné odpojování by se neřešilo. Jenže Ty máš v bytě také trvalé bydliště.

1 NominaceKdo udělil odpovědi nominaci?anonym Nahlásit


Avatar uživatele
Jose1f

Rozumím tomu tak, že elektřinu odpojili, protože jste za ní dlouho neplatily a teď je na ní (asi vysoký) dluh. Protože máte v bytě obě trvalé bydliště, znamená to, že je to dluh vás obou. Ale mamka má elektřinu psanou na sebe a proto se zaplacení dluhu vymáhá na ní. Teď ji (tu elektřinu) chceš nechat přepsat na sebe. Dodavatel elektřiny asi nebude mít námitky, když zaplatíš poplatek za nové připojení, a také ten dluh.
Když se nebudete obě starat a necháš v tom mamku lítat, tak se nakonec může stát, že přijde exekutor a sebere vám oběma všechno. Doporučuji proto radit se s dodavatelem elektřiny, kterému dlužíte a dohodnout s ním splátkový kalendář a pokud jste obě v nouzi, obrátit se o radu a pomoc na sociální odbor vašeho obecního úřadu.

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
www

Dluh nijak nesouvisí s novým odběratelem.
Zaplatíš za připojení, dluh bude vymáhán po dlužníkovi. Problém však může být s doručovací adresou dlužníka, což se dá vyřešit.
Zkušenost z okolí.

0 Nominace Nahlásit


Diskuze k otázce

U otázky nebylo diskutováno.

Nový příspěvek