Avatar uživatele
pavel210

Nevíte, v čem je problém, že nedávno měněné ložisko na autě opět hučí?

Dobrý den,

není to tak dlouho co jsem na autě měnil ložiska na předních kolech, bylo to někdy na jaře a ujel jsem na nich asi 7000 km. Ovšem v posledních dnech jsem uslyšel že levé ložisko mi začíná opět trochu hučet a když zkusím zatřepat kolem od sebe a k sobě je v něm cítit vůle, ikdyž je nedávno po výměně. Ovšem hučí trochu jinak, než před výměnou. Předtím do rychlosti 50 km/h nebylo téměř slyšet až okolo 100 km/h byl slyšet hrozný hukot. Teďka je ale hluk od ložiska při rychlosti třeba 40 km/h stejný jako při 100 km/h. Ložiska jsem si měnil sám doma, takže když jsem po výměně dotahoval náboj kola, bylo to bez momentového klíče, dotáhle pořádně přes páku ( na doporučení automechanika ), ložiska jsem do náboje lisoval ve svěráku. Myslíte že tam někde mohl nastat problém, že je ložisko opět zničené ? Nemůže být náboj pouze málo dotažený, že je tam vůle ?

Děkuji za rady, Pavel

Původní neotázka
Nedávno měněné ložisko na autě opět hučí

Upravil/a: annas

Zajímavá 0 před 2424 dny Sledovat Nahlásit



Odpovědi
Avatar uživatele
cechacek

Pravděpodobně je to vyrobeno v rákosí materiál trochu jiný, soused si zakoupil rákosnické klíče a má názor, na př., 13 ka je později 14 a poté 15 prostě nádhera

0 Nominace Nahlásit


Avatar uživatele
dubraro

Pravděpodobně následek nesprávné montáže. Výrobce nepředepisuje příslušný postup, pomůcky a momentový klíč pro nic za nic.

To nevylučuje, že ložisko mohlo být nekvalitní. Kdysi jsem v odborném obchodě koupil a do motoru v pračce instaloval ložiska, za půl roku bylo po nich. Průzkumem zbytků jsem zjistil, že ložiska pocházela z Indie.

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
mosoj

Na předním kole většinou nejsou kuželíková ložiska, takže dotažení nemá na ložisko vliv.
Nejspíše poškození při nalisování ložiska. Tlak nesmí být na vnější kroužek ložiska, ale jenom na vnitřní!!!, nebo naopak. Záleží kam se ložisko nasouvá, jestli na hřídel nebo do domečku. Ložisko by se mnělo před nalisováním nahřát, aby šlo lehce naklepnout, do domečku ochladit, nebo nahřát domeček.

Upravil/a: mosoj

0 Nominace Nahlásit


Diskuze k otázce
Avatar uživatele
Honzyn14

Já jsem byl také před nedávnou dobou chytrý a tvrdil jsem, že si vyměním na svém Ivecu ložisko sám – to jsem objednal z https://www.na­kladnidily24.cz/vyh­ledavani/?strin­g=lo%C5%BEisko+i­veco a přesně, jak popisujete – zvláštně to hučelo, dal jsem to tedy do servisu a tam během chvilky vše vyřešili…

před 1252 dny Odpovědět Nahlásit
Nový příspěvek