Avatar uživatele
pedro12

Nevíte, zda je/není očkování proti chřipce zátěží na játra?

Chci se zeptat. Od cca. 22.let ( od roku 2003) trpím vyššími jatermími testy z nejasných důvodů, které byly zjištěny náhodně při vyšetření. V současné době mám hodnoty GGT 11.10. ALP 2,27, ALT 3,26, AST 1,30 a bilirubin 15,0. Ostatní krevní hodnoty v pořádku, včetně obsahu tuku v krvi. Diagnósa je nealkoholická steatohepatitida ( biopticky několikrát ověřeno), dle ultrazvuku lehká fibróza, jinak ztučnění jater. Jaterní testy neustále kolísají a nijak se nelepší k normálnímu stavu. Moje váha je 83 kg, při výšce 180 cm. Alkohol v žádném případě nepiju a nikdy jsem nepil. Dnes jsem se ptal praktického lékaře, že bych měl zájem o očkování proti chřipce. Ten mi toto očkování nedoporučil s ohledem na možnou zátež na játra, kdy v období cca. prvních 3 týdnů je riziko zatížení jater velmi velké. Doporučil mi, abych se zeptal gastroenterologa či případně alergologa ( léčím se na astma, alergii) Chci se zeptat, jaký máte názor na očkování proti chřipce v mém případě? Co mě ohledně jater poradíte? Mám zkusit i čínskou medicínu?

Upravil/a: annas

Zajímavá 0 před 2771 dny Sledovat Nahlásit



Odpovědi
Avatar uživatele
orwell

Nejsem lékař a k výsledkům tvých jaterních testů se nemohu vyjadřovat. Pokud bych se rozhodoval já, tak očkování bych nepodstoupil. Stejně ti nikdo nezaručí, že tu chřipku nedostaneš (trefit se přesně do druhu viru co přijde je do určité míry věštba z křišťálové koule) a po vlastních zkušenostech, kdy mě to jednou málem zabilo, se k tomu už stavím jednoznačně negativně. Spíš bych se zaměřil na posílení imunity přírodními prostředky – otužováním, výběrem vhodné stravy, vitamíny,… Ale ani to není všemocné. Čínskou medicínu jsem nezkoušel, zázračné výsledky bych od ní neočekával.

0 Nominace Nahlásit


Avatar uživatele
annas

Léčím se alternativní medicínou, která vychází z čínské medicíny.

Jednotlivé orgány – viz níž – mají mezi sebou vzájemnou vazby, doby, kdy jsou nejvíce ohroženy a denní „rozvrh“, kdy vyvíjejí nejvyšš aktivitu.

Játra jsou párový orgán se žlučníkem, ovlivňuje je stres. Mohou být buď jing nebo jang, to se dá zjisit různými přístroji.

Očkování je opravdu zátěž, nemohu vám je doporučit, ale ani nevyvrátit. . Někdo by mě mohl nařknout, že jsem „šarlatán“. Sama bych se očkování nepodrobila.

Rozhodnutí, zda se obrátíte na lékaře, který aplikuje alternativní medicínu, je na vás. Při aplikaci bylinek atd. je třeba, aby vás někdo vedl. Je důležité stanovit dávkování, objevují se reverzní reakce – každé zhoršení znamená zlepšení atd.

Píši ze své zkušenosti. Klasická medicína mě totiž "odepsala"a a na nohy mě postavily bylinky od firmy Diochi a Energy a jejich extrakty Regalen a Detoxin – léčí játra a žlučník. Je to sice běh na dlouhou trať, ale vyplatil se mně.

Pět prvků tradiční čínské medicíny
http://cinska-medicina.zdra­ve.cz/prvky-tradicni-cinske-mediciny/

Jejich vzájemné propojení a vazby
http://www.cin­skaprirodnime­dicina.cz/zaji­mave-informace-clanky/kruh-zdravi-pentagram.html

Příklady stravy
http://empati­a.cz/pro-zdrave-telo/strava/strava-z-pohledu-jin-jang

Upravil/a: annas

1 NominaceKdo udělil odpovědi nominaci?Drap Nahlásit

Avatar uživatele
Nuk nuk

Očkování proti chřipce je víc zátěž než očkování. Moc účinné není, pokud nemáte nějaké zásadní problémy, kvůli kterým by Vás chřipka mohla ohrozit na životě, pak je měnší zlo chřipku prodělat (samozřejmě za předpokladu, že s ní nebudete chodit do práce), než se proti ní nechat očkovat.

Co se týče Vašich testů a symptomů – já také nejsem lékař a zas až tak tomu nerozumím, ale s tímhle skutečně zajděte za gastroenterologem.

0 Nominace Nahlásit


Diskuze k otázce

U otázky nebylo diskutováno.

Nový příspěvek