Avatar uživatele
perrisimo

Nevíte, zda mám čekat předvolání na PČR? Viz popsaná situace.

Jednoho večera, resp. nad ránem po opileckém klání jsem byl vyhozen z klubu s argumentem, že jsem tam spal, což nebyla pravda. Kvůli tomu jsem asi 5× v rozestupu 2 hodin volal na tisnovou linku PČR, aby prijeli a pomohli mi problém vyresit, nevim, co jsem jim vykladal, nicmene potom jsem volal jeste na 156. Mam ted samozrejme vycitky svedomi, jak jsem mohl byt takhle ****, ale bojím se, jestli jsem se nedopustil přestupku, precinu nebo neceho takoveho. Policie mi rekla, ze jsem opily, klub je soukromy pozemek a nic s tím nemohou udelat. Nevim, kolikrat tam ta hlidka prijela, ani co mi rikali do telefonu. Nicmene se bojim, ze v teto frekvenci nesmyslneho volani na tisnovou linku jsem se neceho dopustil. Myslite, ze je to OK? Kdyby neco chteli resit, vezou me hned s sebou na stanici? Mam cekat predvolani?

Původní neotázka
Volání na PČR

Zajímavá 0 před 2806 dny Sledovat Nahlásit



Nejlepší odpověď
Avatar uživatele
iceT

Pokud si nepamatujes, cos vykládal policistům, jak si můžeš pamatovat, žes nespal? Pokud v klubu spíš, maji právo tě vyvést a můžeš být rád, že tě rovnou nevzali na záchytku.

0 Nominace Nahlásit

Další odpovědi
Avatar uživatele
Rokio

Nejednalo se o úmysl, takže je to maximálně přečin.

0 Nominace Nahlásit


Avatar uživatele
Drap

Nelze předem odhadnout. Záleží jen na tom kdo a jak to bude posuzovat. Možné jsou obě varianty.

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
meTTax

Dobrý den, co se týče zbytečného volání na tísňovou linku, nejedná se o trestný čin(jakož tedy ani o přečin) v případě, kdy nedojde k šíření poplašné zprávy.
Osoba, která uskutečňuje zlomyslná volání na tísňovou linku se však dopouští přestupku dle § 119 odst. 1 písm. e) zák. č. 127/2005 Sb., o elektronických komunikacích, za což lze vyměřit pokutu až do výše 200 000,– Kč.
Ve Vašem případě je možné, že se nic řešit nebude. Do budoucna však doporučím se takovému chování vyhnout, i z důvodu možného převezení na záchytnou stanici.

Upravil/a: meTTax

0 Nominace Nahlásit


Diskuze k otázce
Avatar uživatele
perrisimo

Je možnost si nějakým způsobem ověřit, zda je věc v řešení nebo ne? Můj názor, že pokud by měla být věc řešena, vzali by mě rovnou s sebou, tedy není správný?

před 2806 dny Odpovědět Nahlásit
Avatar uživatele
iceT

Vzali si od tebe nacionále, adresu a tak? Pokud ano, je možné, ze si tě pozvou k vysvětlení ke komisi. Ale třeba taky ne.
Pokud si to chceš ověřit, není nic snadnějšího, než se jít zeptat. Ale radši bych nešťouchala do vosího hnízda.

před 2806 dny Odpovědět Nahlásit
Avatar uživatele
klumprt

Já myslím, že když se bude tvářit dostatečně zkroušeně a bude se omlouvat, tak mu na obvodním oddělení někdo sdělí, jestli se to řeší nebo ne.

před 2806 dny Odpovědět Nahlásit
Nový příspěvek