Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Nevýhody žárového zinkování

Dobrý den,
všude na internetu čtu o výhodách žárového zinkování, ale velice by mě zajímalo, jaké nevýhody tato metoda má a jaké problémy mohou u této metody nastat...Pokud byste někdo měli o tom nějaké znalosti, byla bych za ně vděčná!!
Děkuji! MP:-)

Předmět Autor Datum
Nevím, zda jsou to nevýhody. Pochytil jsem od souseda, co často dává zinkovat vrata. Musíš si ten př…
čumil_old 15.06.2014 20:04
čumil_old
Tepelny namahani zinkovanyho dilu. Konstrukce z tenkyho plechu se muze zkroutit, takze myslenka nech…
bahno 16.06.2014 12:16
bahno
Mohu se připojit s dotazem: dá se předpokládat, jak se bude chovat žebérkové pletivo 40x2,5mm v rámu…
Mloš 14.08.2015 16:38
Mloš
Dobrý den,pletivo zinkování zvládá naprosto bezchybně,jedná se o materiál s mezerami,tudíž se pnutí…
Lubomír 15.08.2015 09:23
Lubomír
Je otázka jestli jsou místa nedozinkovaná, nebo již prorezlá. Pak bych odhadoval že soused zinkoval…
sHpy00n 16.08.2015 09:25
sHpy00n
Dobrý den,soused zinkoval žárově a naprosto nový materiál,neprorezlý.Na více místech nedozinkovaná m…
Lubomír 16.08.2015 11:04
Lubomír
Pak je možné že dílce nebyly dostatečně připravené a ošetřené před zinkováním. Nebyly důsledně odmaš… poslední
sHpy00n 16.08.2015 12:12
sHpy00n

Nevím, zda jsou to nevýhody. Pochytil jsem od souseda, co často dává zinkovat vrata.
Musíš si ten předmět připravit.
Do uzavřených jeklů vyvrtat díry, aby měl zinek kudy natéct a odtéct, když dáš plech s jednou stranou vroubkovanou tzv. podestový, tak ho musíš podvařit vinglem proti zkroucení, nesmíš použít natřený materiál, rezavý nevadí. Pokud máš navařené trubičky na panty, tak je budeš muset převrtávat, anžto se zinkem zmenší, stejně jako připravené díry na šrouby s malou vůlí. Budeš li vařit na pozink ohoří ti okolí sváru, pak to musíš stříknout sprejem.
Takže spíš než nevýhody je potřeba vyhovět předem zvolené technologii.

Dobrý den,pletivo zinkování zvládá naprosto bezchybně,jedná se o materiál s mezerami,tudíž se pnutí ,které vzniká teplem má kam uvolňovat,nebouluje,jako by se tomu dělo u tabule plechu.
Jsem chovatel papoušků a shodou okolností jsem loni nechával zinkovat na zakázku vyrobené bodované sítě 2x1m ze trojky drátu oka třicet na třicet.Těch sítí je šedesát,jedna jako druhá,nijak nezkroucené.
Zinkoval jsem poprvé a asi jsem měl kliku na zinkovnu,pozinkováno opravdu kvalitně,soused přede mnou zinkoval plot jinde a má na polích nedozinkovaná rezatá místa.
Toto je moje osobní zkušenost se zinkováním,kvalita za dobrou cenu.:-)

Je otázka jestli jsou místa nedozinkovaná, nebo již prorezlá. Pak bych odhadoval že soused zinkoval galvanicky. Galvanickým zinkováním dosáhne vrstvu kolem 10 mikronů, žárovým cca 80 - 90 mikronů. Od toho se odvíjí životnost. Galvanicky žinkovaná konstrukce IMHO není určená pro venkovní prostředí protože dokáže reznout už po 3 letech.

Dobrý den,soused zinkoval žárově a naprosto nový materiál,neprorezlý.Na více místech nedozinkovaná místa a to zinkoval v jedné nejmenované velké zinkovně v HK.
Asi nebude jediným nespokojeným,tatáž zinkovna dalšímu mému známému účtovala za vyvrtání otvorů pro odtok zinku v rozích jeklového rámu šedesát korun za otvor osmičkou vrtákem.Nechci zde vytvářet pomlouvačnou kampaň,ale domnívám se,že takové jednání je zlodějina.:-)

Pak je možné že dílce nebyly dostatečně připravené a ošetřené před zinkováním. Nebyly důsledně odmaštěné, byly tam zbytky okují, pecky apod., pod kterými se nečistota a mastnoty zvlášť s oblibou drží. Naopak tam špatně drží zinkování. Je třeba ale říct, že opravdu jsou i zinkovny které zinkují mizerně až katastrofálně. Zmíněných 60 korun za otvor se možná zdá přemrštěných, na druhou stranu je to trest za blbost. Zinkovna má zinkovat a né odstraňovat šlendrián zákazníka. Pakliže budu uvažovat tak, že mi zaměstnanec výkonem procesu zinkování generuje jistý zisk, celkem logicky budu chtít zisk ve stejné výši bude-li se věnovat činnosti která není hlavní a ještě obtěžuje. Snadno pak může jeden otvor vyjít i na 100 korun.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru