Avatar uživatele
anonym

Chtěli byste být opět spojeni se Slovenskem jako za starých časů?

Co by takové spojení mohlo přinést? Bylo by tu pak měnou Euro kvůli EU? Nebo bysme si mohli vydupat naši měnu pro ně? Možná, že by sme měli nadále to co máme jen by se platilo na každém bývalém uzemí tím svým?

Zajímavá 0 před 2873 dny Sledovat Nahlásit



Odpovědi
Avatar uživatele
quentos

Nechtěl. Taková otázka už tu byla.

Zdroj: http://www.od­povedi.cz/otaz­ky/chteli-byste-znovu-ceskoslovensko-2

0 Nominace Nahlásit


Avatar uživatele
Drap

Já jsem se nechtěl nikdy ani rozdlit. Co by přineslo opětovné sloučení nelze odhadnout. O taková úvaha je v současnosti zbytečná, v dohledné době se to nemůže stát.

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
pucipuci

Vzhledem k tomu, že hranice už jako by nebyly, my pracujeme tam, oni tady, není co řešit. V obchodě by byly akorát 3 údaje o ceně, podobně jako v nějakém řetězci např. na visačkách u triček. My starší jsme BRATIA stále.

Upravil/a: quentos

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
anonym

NE, nechtěl!
Slováci opustili vr.1939 ČSR kolaborovali s fašouny vyvraždili na Slovensku židy, rozkradli jejich majetek, nemuseli na frontu, nebyli pracovně nasazeni v říši, zobali hitlerovi z ruky a když Rudá armáda hnala fašouny na západ, Hitler nařídil narukování Slováků na frontu a tak někteří Slováci, aby nemuseli do armády, utekli do huor a někteří šli s fašouny vraždit a dodneška tomu říkají Slovenské Národné Povstanie a po válce se z nich z fašounů stali rudí bolševičtí vlastenci, neustále nám Čechům mleli jak v SNP v horách hynuli a v roce 1989 se z bolševiků zase stali rázem demokrati a když přijel Havel v 90 letech na Slovensko tak na náměstí SNP po něm házeli vajíčka a rajčata a řvali dosť bolo Havla, dosť bolo Havla, chceme samostatnosť a tak zase podruhé zbaběle opustili republiku a dneska je v Praze Slováků víc jak za Husáka.

0 Nominace Nahlásit


Diskuze k otázce
Avatar uživatele
Štoura

V žádném případě !!!
Několikrát, i v kritické situaci pro stát, československou myšlenku a jednotu zradili :
1939 – odtržení od ČSR, vznik kolaburujícího Slovenského štátu
1968 – sjezd KSS odsoudil vpád ruských hord a prohlásil to za okupaci (potvrdil tak závěr i sjezdu KSČ). Ještě ten den tam vtrhla ta největší kolaborantská sv… Husák, právě se vracel z Moskvy, v zákulisí jim vtloukl do hlavy, že jde o „bratr. pomoc“ a po jeho krátké oficiální řeči Slováci několik minut odsouhlasený závěr sjezdu anulovali a společný stát znovu zradili
za doby ČSR a ČSSR – obyvatel bylo 2:1 (10 mil. Čechů : 5 mil. Slováků), do stát. rozpočtu se přispívalo v poměru ca. 3:1 (75% : 25%), ale výdaje se dělily oficiálně 1:1 a i to ještě Slováci překračovali. Spolupráce s firmami na Slovensku byly katastrofální, zažil jsem to na vlastní kůži.
Po roce 1989 – hordy opilých Slováků řvaly na náměstích „dost bylo Prahy, …“. Pamatuji diskuze s jejich politiky, jeden z těch nejradikálnějších odpůrců společného státu byl komediant Kňažko. Ten je hladký jako úhoř, když jako politik zkrachoval, tak mu najednou nevadila česká divadla, televize a film. Hnal bych ho tanečním krokem.

před 2872 dny Odpovědět Nahlásit
Avatar uživatele
anonym

A sakra otázka existuje. Mohl bych dostat náhradní otázku nebo, aby se mi tu smazali odpovědi a editovat ji jako jinou? (Nebo jde jejich odpovědi přesunout k té druhé otázce? – Případně ji otevřít vložit je tam a zase zavřít.) Nové znění otázky bych tu případně uvedl. PS: Když se mi nějaká otázka smaže, tak je pak je nějaký nárok na novou otázku nebo ne?

před 2873 dny Odpovědět Nahlásit
Nový příspěvek