Avatar uživatele
Rokio

Chtěli byste být raději žoldákem nebo královským vojákem ve středověku?

srovnání: žoldák – bojuje za toho, kdo nabídne nejvíce peněz a možná se i lepší v boji, pokud je talentovaný; královský voják – bojuje za správnou věc, má profesionální výcvik, ale možná ne tak vysokou mzdu jako žoldák

Hlasujte v anketě
Zajímavá 0 před 2830 dny Sledovat Nahlásit



Odpovědi
Avatar uživatele
Nuk nuk

královský voják

Přesněji řečeno, ani jedním!!! Nechtěla bych být vojákem vůbec. Nechtěla bych být žádným vojákem ve středověku, a navíc bych jako žena ani neměla právo do středověké armády vstoupit.

Upravil/a: Nuk nuk

0 Nominace Nahlásit


Avatar uživatele
Vroudenspil

královský voják

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
Adamos00

královský voják

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
Linete

žoldák

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
led

královský voják

Chýba tu možnosť iná odpoveď.

1 – Jediný rozdiel medzi žoldnierom a kráľovským vojakom je v tom, že:

  • žoldnier bojuje zo dohodnuté peniaze a korisť z boja
  • kráľovský vojak bojuje z povinnosti, buď ako šľachtic svojmu lénnemu pánovi a kráľovi, alebo, ako poddaný svojmu pánovi.

2– „královský voják – bojuje za správnou věc, má profesionální výcvik, ale možná ne tak vysokou mzdu jako žoldák“ považujem za nedostatok vo vzdelaní. Ako čerstvý maturant by ste mohol poznať základné princípy kráľovstva. Alebo považujete vojny kráľovstiev o nadvládu za spravodlivú vec? Pozrime sa napríklad na známe koloniálne vojská Anglicka (neskôr Veľkej Británie), Francúzska a Španielska, čo hľadali za spravodlivosť v Afrike, Ázii, Amerike? Španielské kráľovské vojská v Holandsku a Belgicku bojovali za spravodlivú vec? A čo braniborské, šwábské, alebo švédské kráľovské vojská, akú spravodlivosť chceli vybojovať na území Čiech?

Než položíte otázku, premyslite si, čo chcete vedieť a hlavne využiite v ankete možnosť aj „jiná odpověď“ pre vyjadrenie iného názoru, než je vami predpísaný! Ale chcete poprieť demokraciu vlastného názoru a nastoliť totalitu názorov?

0 Nominace Nahlásit


Diskuze k otázce

U otázky nebylo diskutováno.

Nový příspěvek