Avatar uživatele
Kepler

Neznáte nějakou fintu, jak vařit polévku s ingredienciemi pro chuť, které tam ale ve finále mít nechci?

Mám na mysli třeba kořenovou zeleninu a nať, lusky papriky, celý pepř apod. Dá se to sice všechno scedit, ale nebaví mě z toho pak dolovat to maso, které tam taky dávám, oberu a vrátím zpět do polévky. Třeba na to existuje nějaká síťka, kterou jenom vytáhnu. Ale z jakého materiálu, nebo je něco takového na trhu?

Uzamčená otázka

ohodnoťte nejlepší odpověď symbolem palce

Zajímavá 3Pro koho je otázka zajímavá? marci1, Lamalam, anonym před 2799 dny Sledovat Nahlásit



Nejlepší odpověď
Avatar uživatele
Pixma

Odpoveď byla označena jako užitečná

U nás není zvykem z polévky vytahovat uvařenou zeleninu, ale doporučil bych ti nádobu z nerezu na vaření rýže. Koření, jako je celý pepř, nové koření, bobkový list a další, používáme čajítko. Vyvařovat kus hadru není nic, než si jídlo zhnusit.

Zdroj: http://www.do­majedoma.cz/na­doba-na-vareni-ryze/?gclid=CIC­byoym5M4CFcMp0w­od0sQMug

1 NominaceKdo udělil odpovědi nominaci?Kepler Nahlásit

Další odpovědi
Avatar uživatele
Drap

ze použít plátěný, nebo gázový pytlíček. Místo pytlíku poslouží i kus tohoto materiálu a zaváže se provázkem. Všechny látky se dokonale vyvaří a neni třeba nic vybírat ani cedit.

0 Nominace Nahlásit


Avatar uživatele
Lamalam

Existují i poměrně velká čajítka, např. tohle: http://www.ut­c.cz/cs/sitko-na-koreni-75cm/341771p/ ale existují i větší.

0 Nominace Nahlásit


Diskuze k otázce
Avatar uživatele
Kepler

Pixma: to vypadá jako optimální nápad, je to vlastně jako velké čajítko. Vyvařovat si bavlnu opravdu nechci. To čajítko taky používám, ale jenom na celý pepř. Ani jsem neměl tušení, že něco takového existuje. Zároveň získám něco na vaření rýže. Mám jenom plyn a na tom se to dělá blbě, mám totiž rád dušenou rýži na sádle a s cibulkou (ale pak je to na dně připálené), což tady asi nepůjde.

před 2799 dny Odpovědět Nahlásit
Avatar uživatele
Pixma

Zkus náš recept: Do tlakáče dej lžíci sádla, cibulku zesklovati, dej rýži opláchnutou ve studené vodě, přídej hřebíček, sůl i pepř, podlej vařící vodou, uzavři hrnec a po uvedení do varu vař na nejnižším stupni 4 minuty a rýře se bude rozsýpat.
Poměr: 250 g rýže a 4 dcl vroucí vody.

před 2799 dny Odpovědět Nahlásit
Avatar uživatele
Kepler

No jo, bude to rychleji, ale nevím jak to na tom plynu dopadne. Nehledě na to, že technologii tlakových hrnců jsem už dávno opustil…

před 2799 dny Odpovědět Nahlásit
Avatar uživatele
talka

Asi nemáš sporák s troubou (v té se dusí rýže), pouze vařič, že?

před 2799 dny Odpovědět Nahlásit
Avatar uživatele
Kepler

Ale mám, je to kompletní plynový sporák s elektrickou troubou. Tu ale nebudu roztápět kvůli 250 g rýže pro jednoho (na několikrát).

před 2799 dny Odpovědět Nahlásit
Nový příspěvek