Avatar uživatele
flodur

Neznáte nějaký recept na přípravu patisonu?Děkuji moc!

Co jsem si vyhledal na netu mě moc nezaujalo.

Uzamčená otázka

ohodnoťte nejlepší odpověď symbolem palce

Zajímavá 3Pro koho je otázka zajímavá? hanulka11, dědapetr, anonym před 4688 dny Sledovat Nahlásit



Nejlepší odpověď
Avatar uživatele
dědapetr

Tady jeden recept
http://www.to­precepty.cz/re­cept/6703-plneny-patizon/

Recepty pro gurmány
Dalším, i když složitějším pokrmem, je patizon zapečený. Do pekáčku dáme vrstvu pokrájeného patizonu, na to vrstvu rajčat, nakrájenou cibuli, česnek a bazalku. Následuje vrstva paprik. Můžeme přidat nastrouhaný salám. Pečeme asi 25 minut, pak přidáme šlehačku a jen pomalu dopékáme. Na závěr posypeme sýrem. Efektní na pohled je zapečená směs sýrů v patizonu. Patizon vydlabeme, uvnitř posolíme a plníme směsí různých sýrů se smetanou. Pečeme asi 50 minut. Na závěr odklopíme víčko z patizonu a doplníme směs o jedno vajíčko. Vše ještě necháme v troubě dojít. Výborný je také na kostičky nakrájený patizon dušený na smetaně s rajčaty, petrželkou a bazalkou nebo s koprem. Fantazii se meze nekladou, je možné přidávat různý alkohol nebo koření, třeba kari. Konzumace možná i za studena.

http://recepty­.vareni.cz/vyh­ledavani/?ingre­dience=patizon

0 Nominace Nahlásit

Další odpovědi
Avatar uživatele
anonym

Tak zkus ještě tento odkaz a snad si něco dobrého vybereš.

Kdybych měl nějaký patizon,tak bych si udělal: Chřupavé patizonové podkovičky plněné sýrem

Zdroj: http://www.to­precepty.cz/vyh­ledavani.php?hle­dam=patizon&proh­ledavat=1&v_naz­vu=1&kategori­e=0&autor=0&hle­dat=Hledej

0 Nominace Nahlásit


Avatar uživatele
beer

Pokud jsi patizon ještě nejedl, vyzkoušej nějakou jednoduchou úpravu (třeba z uvedených výše) ať poznáš jeho chuť. No a jestli už ji znáš a nenadchlo tě to, tak žádná jiná úprava to nijak radikálně asi nezmění..
Já pokud patizon, tak jen: mladé z jedné strany vydlabat, nacpat do nich hezky okořeněnou sekanou ( možno s houbami) – bez rohlíků či strouhanky – a pěkně zapéct až je kůra tmavá, k tomu brambory (a třeba se zelím, nebo bez). Jinak ne e ))
Jo a porcuješ to jako sekanou, „nakolečka“ )

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
hanulka11

nakrájet na kostičky /já okrojím slupku a vnitřek / podusím na oliv. oleji,zaliji rajčat. pyré,okořením fefronkou a uvařím špagety …poliji tou směsí a posypu strouhaným parmazánem a bazalkou

0 Nominace Nahlásit


Diskuze k otázce

U otázky nebylo diskutováno.

Nový příspěvek