Avatar uživatele
quentos

Chutná pivo z lahve skutečně lépe než ze sklenice, jak tvrdívají skalní pivaři? Pokud ano, proč?

Má to nějaké vědecké zdůvodnění, nebo je to jen o sugesci?
Osobně si spíš vychutnám verzi z půllitru – už to nalévání je požitek. Co myslíte vy? Je tu nějaký skalní pivař, aby mě poučil?

Uzamčená otázka

ohodnoťte nejlepší odpověď symbolem palce

Zajímavá 6Pro koho je otázka zajímavá? kenyrts, annas, iceT, Lucijej, anonym, Kohut57 před 4387 dny Sledovat Nahlásit



Nejlepší odpověď
Avatar uživatele
annas

Sice si občas skleničku piva dám, ale nemohu zasvěceně odpovědět. Na stránce plzeňského pivovaru jsem našla jednu informaci, která vaše tvrzení vyvrací. Posuďte sám.

Léta jsem byl odpůrcem přelévání PU z lahve do půllitru, či nějaké sklenice – nikdy to potom nebylo úplně „ono“. Nejraději jsem ho popíjel přímo z lahve. Všechno se změnilo, když jsem na stránkách Pilsner Urquell v sekci „Jak správně čepovat“ zhlédl video o správném nalévání z lahve v podání pana sládka Václava Berky. Teď si dělám i doma z pití piva malý rituál. Sklo určené pro pivo nechávám mýt výhradně v myčce na nádobí, musí být dokonale čisté. Pár hodin před obědem dám do lednice chladit skleněný půllitr společně s lahví PU. Před samotnou konzumací ho pak propláchnu ledovou vodou a nalévám přesně podle doporučení. Výsledkem mi je jedinečný zážitek z konzumace toho nejlepšího piva na světě a to v domácích podmínkách, tj. bez nutnosti návštěvy dobrého pohostinství, které se o pivo umí řádně postarat. Pivo voní i chutná znamenitě a po každém napití na stěnách půllitru maluje pěna výrazné kroužky…

Jsou však i vyjímky, kdy dávám přednost pití PU z lahve a to jsou mé návštěvy různých kulturních akcí, kde se jak známo hledí spíše na množství než na kvalitu prodaného moku. Některé hospody zase nemají v nabídce mojí oblíbenou značku, jiné by udělaly lépe, kdyby zůstaly jen u prodeje lahvového PU, než aby z vyjímečného nápoje dělaly patok. Neznám nic horšího, než si poručit Prazdroj a zjistit, že chutná jako levné pivo ze supermarketu pajcnuté lákem z okurek. Tohle přirovnání přeháním, ale opravdu se mi párkrát stalo, že chutnal divně a nakysle.

Pokud si chci dát výborné čepované pivo, tak si musím zajet cca 50 km do Plzně. Jiná hospoda jihozápadním směrem od tud mi zatím neučarovala. Dost možná, že jsem zmlsanej, ale když už chci pít luxusní pivo, tak by také tak mělo chutnat. Součet výše napsaného je důvodem, proč se uchyluji k „čepování“ piva z lahve.

http://www.pilsner-urquell.cz/cz/De­tail-clanku/4023286-Pilsner-Urquell.html

0 Nominace Nahlásit

Další odpovědi
Avatar uživatele
anonym

Ono asi také závisí co to je za pivo, u nás je nejoblíbenější 10°, je to hlavně cenou a zvykem.
Já také samozřejmě piju pivo a není nic lepšího, než správně natočená a vychlazená Plzeň 12°, tu si ani nějak nedokážu představit pít z lahve, pro mne je pití piva něco jako rituál, takový druh relaxace, rád si ho vychutnám, akorát je škoda, že se v restauracích, nebo hospodách kouří, jsem sice kuřák, ale strašně mě to v restauracích vadí, proto přes zimu si dám 10° doma a na 12° si skočím v létě do zahrádky.
Ale když vidím v zimě u Kauflandu ty bezďáky s tím Klasikem u huby tak se mi dělá špatně.

0 Nominace Nahlásit


Avatar uživatele
led

Pri pití piva z pohára vás môže rušiť vôňa/pach piva zmiešaný s okolím. Pri pití z fľaše sa sústredíte len na vnem prijímaný chuťovými bunkami.

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
Illines

Kdysi jen z hlubokeho sklepu,dnes radsi z flasky.Nejsem na bublinky zvedava,to si muzu koupit sodovou vodu.I kdyz dnes i ta flaska?

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
Kohut57

Kdysi jsem se smál , když někdo přiel pro točné do petlahve. Dnes vím, že je to to nejlepší. Neztrácí přelváním a vydrží. V lahvi má jiné kvality než ze sudu, lepší. Točené je zase folklór. Každé má své.
Doplňuji:
Dnes mám oblíbený nealkoholický polotmavý Bernard – Jantar v lahvi za 13,50Kč .

Upravil/a: Kohut57

0 Nominace Nahlásit


Diskuze k otázce

U otázky nebylo diskutováno.

Nový příspěvek