Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Neúspěšná aktualizace firmware v modemu D-LINK DSL-G684T

Mám uvedený modem od O2. Přestože má modem 4 eth. zásuvky, tak dvě z nich jsou rezervovány pro O2 TV. Dle info na stránkách O2 lze pro zpřístupnění všech 4 eth. zásuvek přehrát fw. Při aktualizaci fw se mně stalo přesně to samé co popisuje autor na
http://www.sugi-webdesign.cz/clanek/firmware-v-mod emu-d-link-dsl-g684t-od-o2
Existuje způsob, jak modem ještě přivést k životu?

Při aktualizaci firmwaru jsem se rozhodl pro nejsnazší cestu - webové rozhraní. Vybral jsem správný soubor, co jsem stáhl, potvrdil a aktualizace začala. V průběhu aktualizace bylo v okně pouze napsáno, ať se uživatel do ničeho nevrtá a že po dokončení se stránka obnoví. Po několika minutách jsem si všiml, že se stránka obnovila, bohužel bez obsahu, celá bílá. Systém ohlašoval "připojení k síti není k dispozici" a já se nestačil divit. Nejdřív jsem zkoušel marné pokusy znova se připojit do webového rozhraní, pak jsem zkoušel ping na modem, jak na starou adresu 10.0.0.138 defaultně nastavenou od O2, tak na adresu 192.168.1.1, údajně defaultní adresu modemu od d-linku (samozřejmě jsem si bez funkčního DHCP nastavoval IP adresu u sebe v počítači ručně). To už přestávala být sranda, tak jsem došel k modemu, a zkusil to krásné tlačítko RESET. Co mi ale v tu chvíli opravdu vadilo, že tlačítko se chovalo, jako by tam nebylo, mohl jsem ho mačkat dlouze, krátce, středně - nic se nestalo. Po dlouhém hledání na netu jsem zjistil, že toto se děje každému druhému majiteli G684T...

Předmět Autor Datum
Neviem či to pomôže, no bude to asi suvisieť s praktikami operátorov nakonfigurovať modemu s určitým…
Joseph 28.02.2010 08:52
Joseph
řešení je zde: http://pc.poradna.net/q/view/190194-mrtvy-d-link-d sl-g684t
touchwood 28.02.2010 10:02
touchwood
Díky, vyzkouším.
olaf 28.02.2010 17:59
olaf
Zabaku, jsi buh :beer:. Mam v suplajzu dva chore D-Linky, tak postup vyzkousim. Tenhle tvuj thread m…
mif 28.02.2010 18:04
mif
no já jich mám "v šupleti" asi 3ks, všechny s vadným ethernet PHY obvodem.. (je to tuším nějaké YCL,…
touchwood 01.03.2010 08:20
touchwood
Sorry za exhumaci. Touchwoode, vpravde patris na Olymp - dle tveho postupu jsem zprovoznil (ani jse…
mif 02.03.2010 18:52
mif
D-linky jsou obecně trochu potvory, samotný AR7 za to nemůže, já prodával (na nich postavené) Asus D… poslední
touchwood 02.03.2010 22:18
touchwood

Neviem či to pomôže, no bude to asi suvisieť s praktikami operátorov nakonfigurovať modemu s určitými obmedzeniami pre userov. Pozri sem:
http://redpoint1.blogspot.com/2009/07/d-link-2641r -od-t-comu-admin-prava.html
Ak modem nie je celkom mrtvy, snáď podobným postupom to ožije, prípadne vieš ktorým smerom pátrať.
Pravdepodobne si začal upgradovať firmware bez potrebných práv a nemalo ti to vlastne vôbec dovoliť, pripadne to malo byť ošetrené, evidentne je v tom bug.

Sorry za exhumaci.

Touchwoode, vpravde patris na Olymp - dle tveho postupu jsem zprovoznil (ani jsem nevedel, ze v "enzetach" je) prave G684. Jeste tam mam G604, ale ten se nechyta vubec (nejaka HW zavada /eeprom?/ - nepamatuje si nastaveni). Parada, muzu jeho prodej propit ]:)...

BTW: Je to obvykle, ze prave D-Linky trpi ztratou pameti ci poskozenim mozku? Mnou reselerovane TP-Linky to neudelaly ani jednou.

D-linky jsou obecně trochu potvory, samotný AR7 za to nemůže, já prodával (na nich postavené) Asus DSL routery (nástupce "slavných" AAM63xx) a ty byly celkem OK (u synovce třeba funguje už 5. rokem). Ta G604 by měla jít taky, je jen otázka, jestli není umřelá úplně, nebo jestli nemá chcíplý bootloader. Aha - nepamatuje si nastavení, takže flashka v háji.

D-link má obvykle problém se součástkami, dost často mu odchází PHY, flashky; kvalita firmware taky není bůhvíjaká (i když, když se povede, tak pak jsou to celkem držáky).

Zatím úplně nejlepší DSL zařízení na doma, co jsem viděl, byly prastaré dobré Alcately.. to byly naprosté držáky. Blíží se jim staré Zyxely (ale ty nové, to je taky celkem otřes). TP-link staví na Atherosu, což je přece jen o trochu lepší.

S TP-link DSL routery nemám ale bohužel žádnou přímou zkušenost, se SOHO routery celkem OK, jen jsou málo modifikovatelné.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru