Avatar uživatele
Andělé

Nikdy nesuď někoho, v jehož mokasínech jsi neušel ani jednu míli…

Odsoudíte člověka rychle, nebo na to jdete s rozvahou a nejdříve si ho „properete“?
Spousta lidí se neumí vžít do situace druhých a upřednostnují jen svůj pohled na svět,navíc i když sami nic podobného neprožili.
Jak jste na tom vy? Dokážete se vžít do sitace druhých nebo trváte na svém? Děkuju:-)
Doplňuji:
Moje milá,zlatá,přezlatá -iv- 🙂,
jednou jsem si všimla,že žolík byla napomenuta za hrubky,ale že to bylo vícekrát,to nevím a moc mě to mrzí jako Vás…
Souhlasím s Vámi,že může být dislektik,nebo kdoví,v jakých sociál.podmínkách vyrůstala. I přesto je na ní hezké,že se snažila pomoc a psala dál. Včera jí tu někdo opět napomínal?
Stane se,že tu někdy někoho napomeneme,ale co je moc,tj.moc. Už to není napomínání,ale cítím tu nadřazenost,ne­soucítění a opovrhování s jinými. Vy jste to v té diskuzi překrásně napsala,něco to ve mě zanechalo.
Je krásně lidské,když se člověk chová ke všem stejně a má je všechny rád…
To máte výborný nápad ji zkontaktovat,pro­sím,přimluvte se i za mě,že mě mrzí,jak se k ní chovají a že si jí přejeme zpátky. Těšíme se tu na ní…určitě se k nám ještě někdo přidá…
DĚKUJU Vám za ní-iv-..:-)

Uzamčená otázka

ohodnoťte nejlepší odpověď symbolem palce

Zajímavá 13Pro koho je otázka zajímavá? led, anonym, vagra, iceT, Kerberus, johana 56, chudst, dědapetr, anonym, Deli, fcoop, anonym, casey před 4641 dny Sledovat Nahlásit



Nejlepší odpověď
Avatar uživatele
anonym

Moje mila , zlata Andele. ! 🙂
Zrovna vcera jsem si rikala , ze tu dlouho nebyl ( a ) Zolik a ze ji asi zkontaktuji.
Ja jsem ji vzdycky prehlizela … , ale vcera jsem si uvedomila , ze jsem se ji mela zastat. Vsichni tady jen poukazovali na jeji chyby v pravopise a pritom nikdo z nas nevi , jestli trebas neni dislektik … , nebo v jakych pomerech vyrustala.
Proste jsme ji tak nejak vystipali … rada bych se ale pletla.
Podivam se ted na ni , ani nevim , jestli ma verejny profil a za ni se budu take " prat ". a je mi uplne jedno , co si ostatni pomysli. -iv-

0 Nominace Nahlásit

Další odpovědi
Avatar uživatele
Deli

Kdysi jsem si myslela, že bych nikdy nežila s mužem typu chronický žárlivec, cholerik a tyran. Nechápala jsem, proč s nimi žijí jiné ženy, proč neodejdou?
Až jsem se v té situaci ocitla sama. Když mi to došlo, byla jsem v šoku. Od té doby nesoudím – nikdy přece nevíte, co ten druhý prožívá a jak se ho to dotýká, jak moc bezvýchodnou vidí svou situaci…
Když se mi přijde kamarádka vypovídat, většinou mě jen představa jejího trápení docela dostane… Dokážu se vcítit, ale pokud sama nepožádá o pomoc, nevnucuji se, jen chci, aby věděla, že jsem tu pro ni a minimálně vyslechnout ji mohu kdykoli.

0 Nominace Nahlásit


Avatar uživatele
arygnoc

Většinou (si myslím) se dokážu vžít do situace druhého (fakt jsem toho zažil dost) a trvám na svém.

Jistě – jsou extrémy, a někdy nedokážu pochopit, jak se člověk do té které situace vůbec může dostat. Ale tam jenom nevycházím z údivu, co život dokáže natropit, nesoudím (alespoň se pokouším nesoudit).

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
dědapetr

Já osobně chyby a překlepy neřeším,pro mě důležitá otázka a odpověď.S žolíkem se k vám připojuji.

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
baghira

To je pěkný, ale zase na druhou stranu bych velmi nechtěl, abychom pro samou empatii a pochopení nakonec omlouvali kdejakýho grázla, protože „nevíme co prožívá, je v těžké situaci a neměl šťastné dětství“…

0 Nominace Nahlásit


Diskuze k otázce
Avatar uživatele
anonym

Grázl… Tímto označením jde označkovat zloděj a podvodník. Vím kdo mě způsobuje utrpení na světě a kdo mě okrádá. Ale nechová se jako kdyby potřeboval pomoc druhých, leda k zisku. Odsuzujeme někoho příliš rychle, podle toho jak nám ho jiný představí. A už podle prvních jakýchsi – ne zkušeností, ale domněnek dává impuls k našemu chování k někomu, kdo je vyšší, nebo rovný, nebo nižší. Pardon co to píšu? Někdo je vyšší, rovný.. Tak jaký ten člověk je? Je to grázl? A když není, třeba nemá super chování, ale kdo z vás ho zná? Třeba je to dříč/ možná chce to nejlepší. Chce – myslím na podnikání – dát kvalitu a domyslet věci do konce. Přísný pedant a škůdce zdravé práce. To se ostatním nemusí moc tak zdát. Ale ten do této kategorie nepatří. Ale třeba potkáte někoho kdo potřebuje na ulici nějakou pomoc a víte co je pro něj pomoc? To si představujete podle zjevu je to grázl? Nejhorší lidi jsou z těch bohatých rodin. Jo. Ale i z těch neúplných rodin. Jo. Ale víte, vždyť je to nesmysl. Nebo víte jak je to dál? To je dobrý člověk který vás požádá o radu a přitom otevírá dlaň s penězi? Jak to je? Co vidíte?

před 4509 dny Odpovědět Nahlásit
Avatar uživatele
anonym

Andle , vcera jsem si na Zolika vzpomela jen tak , nevim sama proc . Nenapominal ji nikdo a od ted , kdo ji bude napominat , budu napominat ja jeho , az tu budeme v budoucnu jen proto , ze se vlastne budeme jen navzajem napominat. Odpovedi se prejmenuji na : napominani .cz. 🙂

  • iv-

před 4641 dny Odpovědět Nahlásit
Avatar uživatele
Andělé

  • iv-,já jsem se zase musela smát. Vy mě vždy rozesmějete…na­pomínání.cz, nojo,máte bohužel pravdu…:-(

Pokud se to trapné napomínání neukončí,otráví to tu kde koho a zbudou tu jen ti,co stále napomínají. A koho už budou napomínat? Už jen mezi sebou a pak sami sebe…:-)

před 4641 dny Odpovědět Nahlásit
Avatar uživatele
anonym

Ad iv, žolík má otevřený profil, momentálně je na dovolené, netřeba hned spekulovat o tajuplných důvodech.
Navíc by se jen tak nedala odradit, ale máš pravdu, v jádru je to hodná paní vůchodu, která to neměla zrovna lehké, takže buďmež k ní napříště společně shovívavější.
Jinak jí psala Kerberus, obrať se na ni.

před 4641 dny Odpovědět Nahlásit
Avatar uživatele
anonym

Aha. 🙂 Jak to vite ? 🙂 Nechodite mi za jinymy ( nevim jake i – y ) !?
P.S. U me je to proste tak , ze treba nejake pani delaji u kravicek , vstavaji ve 3.00 … , ostatni ale piji mleko a ji svickovou , ale tak nejak touto praci opovrhuji. ! Ale to je jako priklad , nevim co kde ma za zamestnani. A ke zlatu si preji darek … , aby jsme i takove lidi mezi sebou prijali jako rovny rovneho.
A grazla ja poznam … to neni v pravopisu.

  • iv-

před 4641 dny Odpovědět Nahlásit
Avatar uživatele
Andělé

Moc vám všem děkuju za pěkné odpovědi:-):-)

před 4641 dny Odpovědět Nahlásit
Nový příspěvek