Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Nivelace podlahy a SDK příčka

Dobrý den,

posouvám příčku mezi dvěmi místnostmi, aby mi lépe vyhovovaly rozměry pokojů. Kvůli tomu budu pokládat i nové podlahy. Před položením podlah bych chtěl vše nivelačkou sorvnat do roviny, ale po vybourání původní příčky mám pokoj o velikost 25 m2 a to je na mě už moc abych tam zvládl nalít nivelačku naráz.

Říkal jsem si, že bych prvně usadil spodní profil pro budoucí SDK příčku a pokoj tak už rozdělil na dvě části a pak každou niveloval zvlášť. Ale pokud se nepletu, tak by pod spodní profil mělo přijít nějaké pryžové těsnění kvůli přenosu hluku a když to pak celé zaliju nivelačkou tak to asi nebude ten nejlepší nápad.

Proto bych se rád zeptal někoho kdo tomu rozumí o radu. Prvně udělat nivelačku po celé ploše a na ní pak postavit SDK příčku, nebo je možný i způsob, který uvažuju výše?

Děkuji za všechny rady a názory
Milan

Předmět Autor Datum
Profil můžete dát před nivelačkou. Podlepte ho těsnící páskou, alternativně lze dát tenká vrstva izo…
radek2 07.12.2011 22:25
radek2
Děkuji za radu. poslední
Milan81 08.12.2011 08:51
Milan81

Profil můžete dát před nivelačkou. Podlepte ho těsnící páskou, alternativně lze dát tenká vrstva izolace ( vyšší pracnost, používá se jen ojediněle při řešení požárnosti, nebo když těsnící páska dojde). Na boky můžete také kousek těsnění či třeba mirelonu nalepit, tím se nivelačka nedostane až k plechu a po zalití přebytek uříznete.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru