Avatar uživatele
RQLM

Ničí mě brigáda. Můžu ji odmítnout dělat již po dvou dnech?

Včera jsem tady měl otázku na puchýře na nohoum které jsem si na brigádě uhnal. Dělám ostrahu obchodního centra. Celý den chodím sem a tam po centru. Směny jsou vesměs 12hodinové. Vždycky ze začátku to jakš takš jde, ale vždycky druhou a třetí hodinu (každou třetí hodinu máme potom pauzu na 30 minut) sotva tahám nohy po zemi, bolí mě celé nohy a záda. Každý krok je zdrcující, ale prostě musím pořád chodit. Nesmíme se nikde posadit, opírat, atp. Byl jsem tam dva dny za sebou, dvě dvanáctky. Po prvním dni sem byl zničený a říkal jsem si, že je to třeba jen prvním dnem. Ráno jsem sotva vylezl z postele, jak mě všechno bolelo, ale musel sem jít do práce znovu. Včera večer jsem sotva přilezl domů…a dneska ráno? vpodstatě nemůžu narovnat nohy v kolenou, bolí mě všechy svaly, klouby, chodidla, zezadu kolena, … Přijdu si jak důchodce, pořád si stěžuju na „nemoci“ 🙂
Zaměstnavatel mi naplánoval další směny na zítra a celý víkend, opět všechno dvanáctky. Poraďte mi, jak mu sdělit, že prostě končím. Přeci nebudu mít dny volna jen proto, abych celý den sotva lezl a dával se dohromady na další dny, kdy se dobiju.
Doplňuji:
Nejhorší na tom je podlaha z dlaždic. Strašně tvrdá, že každý krok pak skutečně cítíte v páteři.
Taky sem si myslel, že to budou peníze za nic, nebudu nic dělat a vydělávat, z pozice zákazníka to tak vypadá, jen realita je někde jinde.

Uzamčená otázka

ohodnoťte nejlepší odpověď symbolem palce

Upravil/a: RQLM

Zajímavá 5Pro koho je otázka zajímavá? GM, hanny 2, dědapetr, anonym, anonym před 4668 dny Sledovat Nahlásit



Nejlepší odpověď
Avatar uživatele
anonym

V čistě věcné rovině lze oznámit, že to prostě fyzicky nezvládáte. Agentura však potřebuje dopředu obsadit směny, tak potřebuje určitou lhůtu.
Jiná věc je, kdybyste nečekaně omarodil, pak to musí řešit operativně.
Ve vašem případě by bylo nejlepší jít co nejdříve k obvodnímu lékaři, jestli máte vážně poškozené nohy, měl by vám dát neschopenku a s tou jít obratem za agenturou.
P.S. My, co jsme byli na vojně, máme za sebou noční poplachy s následnými pochody se samopalem, maskou a plnou polní a v kanadách řádově na 40km. A taky se nás nikdo neptal.

0 Nominace Nahlásit

Další odpovědi
Avatar uživatele
hanny 2

To je teda hrozný,to máte správnou turistiku.Ale každou třetí hodinu 30min.volna,to je dobrý,tak to vydržte,budete mít penízky,jste přece chlap,ne?
Doplňuji:
No to víte,život je dřina a vydělat peníze ještě větší,musíte si zvykat,když budete muset pracovat až do xxx let!!!

Upravil/a: hanny 2

0 Nominace Nahlásit


Avatar uživatele
dědapetr

Dělal jsem obchodního detektiva vše je o pohodlné obuvi a zvyku.ze začátku jsem měl ty samé problémy s nohama.Sedal jsem si do chladné vody a mazal nohy a pak jsem si zvykl.Pokud chceš opravdu odejít tak zavolej a nebo zajdi na firmu a ohlas jim že končíš.

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
iceT

Já jsem tyhle problémy měla taky,když jsem nastoupila pracovat do hospody.Myslela jsem,že ty problémy s nohama nebudou,protože v předešlé hospodě mě nohy nebolely,ale ten problém spočíval v podlaze.V té první hospodě měli natažené lino,v té druhé dlaždice.Zkusila bych střídat boty,třeba každý den,než si zvyknete.

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
Ella

Jestli chcete peníze, musíte to vydržet, první dny jsou nejhorší. Holt vaše nohy nejsou zvyklé na tak dlouhou chůzi. Pokud je to opravdu tak hrozné, tak zajděte k lékaři jak radí ostatní nebo se pokuste se zaměstnavatelem dohodnout na okamžitém zrušení smlouvy… můžete třeba i zalhat, pokud odtamtud opravdu chcete „vypadnout“ co nejrychleji… nemocná babička na druhé straně republiky, zlomila si nohu, nesmí vstávat a vy jste jediný, kdo se o ni může starat nebo tak… =)

já sice nemám tak dlouhé směny, ale makám 8–10 hodin denně na mramorové podlaze a dlaždicích, celou směnu lítám sem a tam, sednout, opřít nebo zastavit se na víc než minutu se nemůžu… a držím to už pátým rokem… s úsměvem a půl hodinou na oběd… všechno jde ;)

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
GM

Jen si zvykej a buď rád, že jsi sehnal brigádu, každý takové štěstí nemá. Pečení holubi nikde do huby nelétají. Také dělám už 12 roků 12hod. směny, kdyby to bylo jen chození po obchoďáku, to by byla ulejvárna! Mnoho lidí je na tom hůř než ty, jsou i několikanásobně starší než ty a nestěžují si.

0 Nominace Nahlásit


Diskuze k otázce
Avatar uživatele
anonym

Mnoho nezaměstnaných by to asi glosovali: buď rád, že máš práci, i když blbou, jiní to štěstí nemají.

před 4668 dny Odpovědět Nahlásit
Nový příspěvek