Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Nokia Lumia 710 vs. Sony Ericsson Xperia Neo V

Zdravím už dlouho si vybírám mezi těmi to 2 mobily (viz. název),ale pořád si nemůžu vybrat. Už mám shlédlý všechny videa a recenze, ale furt si nemůžu vybrat. Chtěl bych se zeptat jestli máte někdo s těmi to telefony zkušenosti tak jestli byste mohli napsat svoje zkušenosti? Předem díky moc za odpověď.

Předmět Autor Datum
S těmito telefony zkušenosti nemám ale mám zkušenosti z OS na obou telefonech.. Na lumii je myslím w…
KubiikSvK 26.04.2012 14:23
KubiikSvK
dekuji ja mam zkusenost s jen s androidem win jeste takze porad nevim
JEAPs666 26.04.2012 14:28
JEAPs666
tak tohle je teda "rada". Zrovna Android je extrémně nepřehledný systém, proti němu je všechno jedno…
touchwood 26.04.2012 16:12
touchwood
dik celkem uzitecna rada ;)
JEAPs666 26.04.2012 19:29
JEAPs666
meral si uz kolko ten WM7 zere resp. jak vytazuje HW? Ptz co ja som pocul na windows mobile systemy…
MM.. 26.04.2012 19:39
MM..
Windows Mobile nemá s Windows Phone nic společného, ale to je jen slovíčkaření. Windows Phone jsou n…
shark.jd 26.04.2012 19:48
shark.jd
a na co tam teda je bluetooth kdyz pres nej nemuzu nic posilat a nebo se to da nejak posilat ty soub…
JEAPs666 26.04.2012 20:57
JEAPs666
Nokie přidala nějakou aplikaci, díky které je možné přijmout kontakty. Jinak je tam bluetooth zejmén…
shark.jd 26.04.2012 21:01
shark.jd
aha tak to by nemusel byt problem, ale stejnak se furt nemuzu rozhodnout.
Jeaps666 28.04.2012 14:29
Jeaps666
Pokud trvas na windows phone a netrvas na par aplikacich pridanych od Nokie, vychazi mi osobne lepe…
borsuk 28.04.2012 14:44
borsuk
na windowsech netrvam ale zajimalo by me jestli do budoucna bude lepsi mobil s androidem nebo s wind…
Jeaps666 28.04.2012 15:32
Jeaps666
oba systémy jsou v takovém stadiu vývoje, že přemýšlet, co bude za rok, je poněkud zcestné. WP je v…
touchwood 28.04.2012 17:46
touchwood
android ma vice nez 50 procent trhu a wp ma slaboucke procento ani ne ... to neco vypovida, myslim z… poslední
mark561156 01.05.2012 12:00
mark561156
tak předně vždy bych upřednostnil telefon ve kterém je platforma Android před platformou WP, jde o p…
mark561156 01.05.2012 11:59
mark561156

S těmito telefony zkušenosti nemám ale mám zkušenosti z OS na obou telefonech.. Na lumii je myslím windows mobile 7 a na xperii Android. Takže pokud chcete telefon se složitějším ovládáním a méně funkcemi doporučuji Lumii, ale pokud chcete Jednodužší ovládání a více funkcí doporučuji Xperii neo ;)

tak tohle je teda "rada". Zrovna Android je extrémně nepřehledný systém, proti němu je všechno jednodušší a funkčnější (ne nadarmo je třeba "čistý" Android "vylepšovat" různými launchery apod.). Symbian, WP7 i iOS.

Z mého pohledu (bez určení pořadí kvality):

- Symbian: rychlý, spolehlivý a přehledný systém, který dělá přesně to co má, ale trpí relativním nedostatkem aplikací (ne že by neměl haldu SW, ale ti co se rádi přehrabují tunami podobných SW budou plakat). Nevýhoda je, že jej nokia už odepsala.

- Android: relativně pažravý OS (minimum je 1GHz CPU) a podle aplikací padavý (toto je ale i problém Symbianu), ale velmi otevřený OS. Ideální pro kutily vyznávající systém "dodělej si sám (doma)" Rychlý vývoj vpřed zajišťuje, že rok starý mobil je beznadějně zastaralý.

- WP7: celkem nový OS, který je rychlý, nenáročný. Na druhou stranu postrádá některé dnes obvyklé funkce. Je také hodně uzavřený, ale ne tak moc jako iOS. Vývoj jde (na poměry microsoftu) velmi rychle vpřed. Velká výhoda je jasně daná HW platforma.

- iOS: systém "pro debily". Apple ví nejlépe, co vy chcete, a podle toho to tak vypadá. Naprostý rekordman v uzavřenosti systému. Na druhou stranu funguje spolehlivě a pro uživatele pohodlně. Pokud člověk nechce nic řešit, je to ideální volba.

Windows Mobile nemá s Windows Phone nic společného, ale to je jen slovíčkaření. Windows Phone jsou na hardware nenáročné, viz rychlost telefonu s jednojádrovým procesorem a 512 MB RAM. O té baterce netuším, stejně dnes ale nejvíc žerou displeje, s tím systém nic moc neudělá.

K tazateli - Ẃindows Phone rozhodně není složitý systém, ba naopak. Je však dost podobný iOS, tudíž člověka v některých věcech dost omezuje a trpí počátečními nesmysly (absence posílání souborů přes bluetooth, absence USB Mass Storage, absence Copy/Paste...). Sám jsem jej však nějakou dobu používal a vyloženě špatný systém to není. Některé věci mi však tolik scházely, že jsem se vrátil zpět k Androidu. A co z toho plyne?

Chcete-li si telefon co nejvíce přizpůsobit, využívat všechny vymoženosti dnešních mobilních telefonů, pořiďte si Android.
Chcete-li rychlý telefon s příjemným prostředím, snadným ovládáním a jste smířen s danými omezeními, jděte do Lumie.

Pokud trvas na windows phone a netrvas na par aplikacich pridanych od Nokie, vychazi mi osobne lepe Samsung Omnia W i8350, nabidne mnohem lepsi displej, baterii s vyssi kapacitou, kovovy zadni kryt atd. Zvazuji tez foun s Mangem a ten Samsung je horky favorit.:-)

oba systémy jsou v takovém stadiu vývoje, že přemýšlet, co bude za rok, je poněkud zcestné. WP je v "beta" verzi, Android pro jistotu je v betaverzi od začátku - ty změny v něm jsou rovněž hodně zásadní.. ;-)

No a nakonec je to stejně celkem jedno. Za rok bude tvůj mobil (z pohledu modernosti HW a SW) beznadějně zastaralý. Moc nevěř na zásadní upgrady OS, to nefunguje skoro nikde (obzvláště na Androidu, kde si to (zatím) kuchtí každý výrobce sám - a podle toho taky vypadá podpora), jen u těch nejvyšších modelů za více než 10 tisíc Kč. I u toho WP7 se neví, zda nové verze poběží na všech dnešních mobilech.

tak předně vždy bych upřednostnil telefon ve kterém je platforma Android před platformou WP, jde o počet aplikací a celkové možnosti které jsou v androidu daleko na lepší úrovni. WP je málo rozšířený a i podpora mezi uživateli je mizerná zatímco android má vlastní fanouškovskou komunitu kolem několika českých serverů typ svetandroida.cz nebo androidforum.cz

lumii bych opravdu nikdy nekupoval, nejspis uz nic od potápějící se nokie.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru