Avatar uživatele
Kukule

Nokia lumia 800 x htc desire C??

Prosím o pomoc,končí mi smlouva a tak si chci vybrat nový mobil,ale nedokážu posoudit,který je lepší…Chci se zeptat,jestli máte nějaké osobní zkušenosti?? Budu Vám moc vděčná!! :))
Doplňuji:
hlavně,aby tam byl pou a možnost si přehrávat videoklipy…a taky dobrý foťák… :))

Zajímavá 0 před 3970 dny Sledovat Nahlásit



Odpovědi
Avatar uživatele
Bedy

Ppokud chcete dobrý foťák, tak určitě Nokii, protože má velmi kvalitní čočky CarlZeiss, které opravdu dělají nádherné fotky jako z foťáku.
Myslím si, že i v oblasti multimédií je Nokia s operačním systémem Windows Phone na tom lépe.

HTC Desire C není určitě špatná volba, ale je tam operační systém Android, který osobně nedoporučuju, protože je pomalejší, než Windows Phone a je hlavně náročnější na paměť a výkon procesoru – proto je mobil náchylnější k tomu, aby se sekal, zamrzával či padaly aplikace.

Aplikací pro Android je sice dost, ale mnohdy kvalita je opravdu žalostná, není to nijak kontrolované a může se stát, že si stáhnete vir, který Vám bude posílat drahé premium SMS za 70 Kč, zobrazovat vyskakující reklamy či Vám „unese“ mobil.
Mnohdy aplikace jsou špatně naprohramované, a tak na řadě zařízení mohou padat nebo dělat potíže.

A tohle právě u Windows Phonu nehrozí, Windows Phone je úsporný systém, aplikací je taky dost a hlavně jsou optimalizovány pro všechna zařízení – nemůže se stát, že by vám padaly nebo nedej Bůh jste si stáhla nějaký vir.

K těm mobilům – Nokii Lumii 800 přímo mám a mohu ji opravdu doporučit, je svižná, rychlá, nepadá a baterka vydrží docela dlouho na to, že je to dotykáč – u řady dotykáčů je výdrž baterky docela nízká až žalostná.

Výhodou u té Nokie je i to, že tam máte plnohodnotný Microsoft office Mobile, takže si tam můžete klidně vytvářet prezentace, dokumenty nebo tabulky apod. A řada lidí určitě ocení i bezplatnou hlasovou GPS navigaci zdarma – tohle opravdu Vám HTC Desire C s operačním systémem Android nenabídne.

Shrnuli to, tak určitě jděte do Nokie Lumie 800, nebudete litovat, sám ji mám a jsem velice spokojený.
Doplňuji:
Navrch ten HTC Desire C má strašně slabý 600MHz procesor (Nokia Lumia 800 má 2,5× rychlejší!) a ten mobil opravdu nebude rychle reagovat na gesta a příkazy, nepojedou Vám tam některé aplikace, protože vyžadují aspoň 1GHz procesor.

HTC Desire C má i celkem nízké rozlišení displeje – 480×320 je opravdu málo na pohodlné prohlížení internetu, obrázků, videí – Nokia Lumia má 800×480. I displej samotný je docela náchylný, snadno se poškrábe – Nokia Lumia 800 má displej se zvýšenou odolností Gorilla Glass, takže se jen tak nepoškrábe vlivem používání a vydrží Vám.
O čitelnosti displeje na Slunci nemluvě. HTC Desire C na slunci je jako drahé zrcátko.

Mimochodem, operační systém Windows Phone, použitý v Nokia Lumia 800, byl vyhlášen mobilním operačním systémem roku. Android to opravdu nebyl – zejména díky tomu, že ovládání aplikací není sjednocené, obecně uživatelské rozhraní není sladěné, je to opravdu takový, jak někteří říkají, balast.

Upravil/a: Bedy

0 Nominace Nahlásit


Avatar uživatele
pl4toon

Na Nokie jsem po dlouholetém používání zanevřel. Jejich systémy nestojí za nic a jejich modelový management dává tušit, co si myslí svých klientech. Jsem fanda do HTC a Androidu. Není pravdou co říkají někteří jedinci, že Android je náročný na HW telefonu. To je jen takový rádoby argument přívrženců M$. Popravdě jsem se s tímhle argumentem setkal jen u lidí, co evidentně chtějí někomu vnutit Nokii s Windowsem.

0 Nominace Nahlásit


Diskuze k otázce

U otázky nebylo diskutováno.

Nový příspěvek