Avatar uživatele
hanysicek

Nokie Lumia 600, má kapacitní displej, co to znamená? Prosím o vysvětlení- lajcky.

Někde jsem četla, že se u kapacitního displeje nemůže ovládat nehtem – prstem? Takže pouze tou tyčinkou?
Doplňuji:
Ahaa, super. já jsem se právě lehla že bych to musela ovládat pouze tou tyčinkou. Tak děkuji za vysvětlení. A prosím když jsem sem sem napsala, neporadili by jste mi jestli ta Nokie Lumie 600 je lepší než Nokie 500? Právě si chci kupovat nový telefon, a moc tomu nerozumím. Nechci s ním dělat žádné zázraky, mám to přes paušál, za výhodnou cenu:) děkuji

Uzamčená otázka

ohodnoťte nejlepší odpověď symbolem palce

Zajímavá 0 před 4175 dny Sledovat Nahlásit



Nejlepší odpověď
Avatar uživatele
Mia.F

Existují kapacitní a rezistivní dotykové displeje. Ty rezistivní displeje byly populární zejména cca před pěti lety, dnes už se prakticky nepoužívají, a k jejich ovládání se dal použít buď nehet nebo tužtička, celým bříškem prstu se telefon ovládal těžko. Všechny moderní telefony mají kapacitní displeje, které se dají ovládat buď celým bříškem prstu, nebo speciální tužtičkou na kapacitní displeje, nehtem ne.
Doplňuji:
Nebojte se toho, většině lidí kapacitní displeje velmi vyhovují. Pokud máte obavy, můžete si třeba zajít do nejbližšího obchodu a zkusit si telefon „na vlastní prsty“.

Upravil/a: Mia.F

0 Nominace Nahlásit

Další odpovědi
Avatar uživatele
Funna

ne..pouze prstem…funguje na principu tepelné vodivosti…takže nehtem ne, žádnou „tyčinkou“- stylusem, ani ničím podobným, tak fungují rezistivní dotykové …pouze lidským dotekem…

0 Nominace Nahlásit


Diskuze k otázce
Avatar uživatele
Mia.F

Předpokládám, že máte na mysli Lumii 610. Pak bych brala určitě tu 610, zejména proto, že Lumia má moderní operační systém Windows Mobile 8, zatímco Nokia 500 jen zastaralý Symbian. Ale těch důvodů ke koupi 610 je více, má lepší fotoaparát s bleskem, mnohem větší a lepší displej (více detailů), velkou vnitřní paměť a dlouhou výdrž na baterku (až 30 dní). Na druhou stranu, do Nokie 500 zase můžete vkládat paměťové kartičky MicroSD.

před 4175 dny Odpovědět Nahlásit
Nový příspěvek