Avatar uživatele
anonym

Nosí policisté ČR za pasem zbraň rovnou s nabitým zásobníkem s ostrými náboji?

Otázka pro ty, kteří mají rádi pohotové policisty v případě teroristických útoků a zločinu obecně. Někdy stačí postřelit útočníka do nohy, než někde pomalu nabíjet zbraň. Zachraní se tak lidské životy.

Nebo mají zásobník nenabitý třeba poblíž zbraně v pouzdře a jsou vycvičení jej rychle nabít?

Možná že? ..V nutnosti pouze vytáhnou zbraň, vloží do zásobníku stanovený počet nábojů, zásobník zasunou do zbraně, závěr stáhnou vzad a mohou střílet dle potřeby?
To je, ale dost zdlouhavý postup ne?

Uzamčená otázka

ohodnoťte nejlepší odpověď symbolem palce

Zajímavá 0 před 2798 dny Sledovat Nahlásit



Nejlepší odpověď
Avatar uživatele
mosoj

Odpoveď byla označena jako užitečná

Když nastane potřeba použít zbraň, jde si policista koupit potřebný počet nábojů. Na služebně se zastaví pro zásobník, tam ho za dozoru náčelníka nabije a zažádá o povolení zasunout. Když zasune jde vykonat zákrok.

2 NominaceKdo udělil odpovědi nominaci?Emefej, anonym Nahlásit

Další odpovědi
Avatar uživatele
klumprt

Nyní vám sdělím, jak to opravdu je. Běžný policista – hlídkař, dopravák apod. nosí dva zásobníky po 14 nábojích, tj. dohromady 28 nábojů. Jeden zásobník má VŽDY zasunutý ve zbrani, druhý nosí na opasku v sumce. O tom, jestli bude mít nabitou zbraň, tzn. náboj v nábojové komoře, se rozhoduje sám, podle situace a vlastního uvážení.
Pokud nemá náboj v komoře, po tasení zbraně musí stáhnout závěr dozadu, aby nabil a může střílet. To ho zdrží odhadem o vteřinu. Pokud má náboj v komoře, tak musí mít vypuštěný kohout na bezpečnostní ozub. Po tasení může rovnou střílet, přičemž před tím akorát může natáhnout kohout, aby spoušť nekladla takový odpor při první ráně. Součástí střeleckého výcviku je i rychlé přebíjení.

0 Nominace Nahlásit


Avatar uživatele
Kelt

Záleží na tom, o koho se jedná. Dopravní policista určitě nebude mít pistoli v pohotovosti, ale příslušník URNY, který jde do akce , bude mít zbraň připravenou k rychlému použití.

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
Psychotic

Nechápu, jaký by mělo smysl mít nenabitou pistoli. Nutnost rvát narychlo náboje do zásobníku by asi neměla dobrý efekt na rychlost zásahu, že?

Představ si, kdyby se policista s nenabitou zbraní nachomýtl ke zločinu. Třeba by si byl koupit u benzínky něco koupit a vtrhl by tam lupič. „Stůj, ani hnout! Ani hnout a čekat, až najdu v kapse náboje!“

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
Emefej

Policisté nosí služební zbraň připravenou ke střelbě. Konkrétně ta pistole na obrázku se nosí s nábojem v komoře a vypuštěná na první bezpečnostní ozub.

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
led

Používanie zbrane a jej nosenie policajta v službe je zakotvené vo vnútorných predpisoch Českej polície.

ale môže zasahovať aj takto: https://www.y­outube.com/wat­ch?v=g9fHqTOYp­m4

Upravil/a: led

0 Nominace Nahlásit


Diskuze k otázce
Avatar uživatele
led

Používanie zbrane a jej nosenie policajta v službe je zakotvené vo vnútorných predpisoch Českej polície.

před 2798 dny Odpovědět Nahlásit
Nový příspěvek