Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Notbook do 20000kč

Dobrý den , chtěl bych se zeptat jaký notbook vybrat do 20000kč.Jak je na tom značka acer docela se mi zamlouvá tento acer-aspire-5820tg ale už od několika lidí jsem slyšel ,že acer není moc kvalitní link zde:
http://www.lucky-notebook.cz/notebooky-acer-notebo oky-acer-aspire-timeline-notebooky-aspire-timeline x-notebooky/acer-aspire-5820tg-5464g75mnks-lx-ptn0 2-322.htm

Předmět Autor Datum
Slavná Áčka...Acer a Asus...nic bych si od nich nevzal, co se notebooku týče.
Fandar 08.12.2010 17:36
Fandar
Acer je na tom s kvalitou docela bídně, ale zrovna řada TimelineX je dosti povedená.
bigQQ 08.12.2010 18:04
bigQQ
Jak že " Acer je na tom s kvalitou docela bídně " Notebooky Acer splňajú všetky štandardy kvality p…
Joseph 08.12.2010 18:08
Joseph
Jak je na tom značka Acer... Máš 20 tis., chceš notebook. K čemu? Pokud napíšeš, co na něm budeš pro…
VN 08.12.2010 20:55
VN
Tak využití pc je snad jasné už z toho odkazu budu ho používat jako multimedialní přenosný pc takže…
Grav1s 09.12.2010 15:15
Grav1s
Myslím že Acer je obeťou neserioznej reklamy predajcov. Prezentácie a materiály opisujúce produkty t… poslední
Joseph 09.12.2010 15:33
Joseph

Jak je na tom značka Acer... Máš 20 tis., chceš notebook. K čemu? Pokud napíšeš, co na něm budeš provozovat, jak jej míníš používat atp., někdo Ti jistě dá solidní tipy na něco, co by bylo vhodné.

Ad poznámky k tomu konkrétnímu Aceru z odkazu... Pokud na tom notebooku budeš např. pouze psát texty ve Wordu, je onen Aspir 5820TG (a nakonec i jemu podobné od jiných výrobců) méně vhodný kandidát (nač pak něco s Radeonem HD 5650, z několika důvodů k ničemu - i kdyby jen kvůli tomu, že mám v notebooku další součástku, kterou nepotřebuji a můžu ji např. "paranoidně" vnímat jako něco další k možnému porouchání... a v notebooku něco vyměňovat mnohdy nejde tak jednoduše...), lehce dám několik tipů, které budou stokrát vhodnější (či dostatečné nebo výhodnější - pokud jej nechceš jen kvůli "kráse"). Notebook se přeci vybírá dle mnoha požadavků, hloubky kapsy atp. a hlavně k dané době (trh). A v jistých nedávných dobách (a vlastně do jisté míry ještě může platit ono "stále") byly pro jistou skupinu lidí tyto notebooky velmi zajímavým kompromisem, který na trhu chyběl (Timeline řada) a Acer na to kápl a NE špatně (ano, i tady se najde u těchto sérií pár věcí, které se dají vytknout, či udělat lépe, přesto...) v rámci konkurence zabodoval (např. dostupná malá mobilní 13" s výdrží mnoha hodin, přepínatelnou - relativně výkonnou dedik. grafikou, dvěma okruhy efektivního a relativně tichého chlazení, velmi tenkým provedením šasi, s kapkou toho hliníku na víku /i když jen na víku/, překvapivě k všemu tomu i dostatečnou konstrukcí atd.). A to je nutné brát v potaz. Nebavme se jen o "šitózním" Aceru, Asusu atp., ale dejme šanci konkrétním modelům, které pro někoho ve výčtu požadavků můžou znamenat přiblížení jejich potřebám (ano, i v rámci kompromisů) a není to průser, prostě není/nebyl.

Tak využití pc je snad jasné už z toho odkazu budu ho používat jako multimedialní přenosný pc takže na práci + aby zvládl nějakou hru na odreagování.Co se týče kompomentů v pc a jejich výkonu radu nepotřebuji jde mi spíš o kvalitu zpracování určitých značek a výkonu chlazení aby nedocházelo k přehřívání.
Tento acer , který mám vybraný se na recenzích nedostal pod 80% a to na českých i zahraničních webech.Mám z toho ale obavy , protože většina lidí co v mém okolí značku acer vlastní dost nadává...

Myslím že Acer je obeťou neserioznej reklamy predajcov. Prezentácie a materiály opisujúce produkty totiž vzbudzujú u zákazníkov neprimerané očakávania a zákazníci potom konfrontovaný z realitou zažívajú sklamanie a frflú.

Ak by Acer používal korektné metody informovania potencionálnych zákazníkov tento problém s "kvatitou" a následne zlé meno by namal.

Je to vlastne stret kultúr obchodovania, orientálneho a europskeho.
Všetci orientalisti to opisujú: vyhlasovať nadsadené tvrdenia o výrobku a požadovať nereálnu cenu je v oriente normálne, je vecou kupujúceho ako cenu zjedná. Kúpiť niečo bez jednania za požadovanú cenu je v oriente znakom slaboduchosti-hlúposti kupujúceho a ak sa taký kupujúci nájde, predajca potom rozpráva tento zážitok s hlupákom celej svojej rodine po celý zvyšok života.

Acer prišiel do Europy a zistil že v Europe sa moc nejedná. Kupujúci zaplatí bet reptania čo obchodník požaduje.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru