Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Notebook aktivace OS VISTA po přeinstalování pomocí recovery CD/DVD

Tímto bych se chtěl zeptat, jakým způsobem si mám aktivovat Windows Vista po přeinstalování systému pomocí recovery CD/DVD (z hdd recovery nelze). Jelikož ve Windows Vista v záložce systém mi to u aktivace systému Windows píše "počet dnů zbývajícíh do automatické aktivace:3. Klepnutím sem aktivujte systém Windows nyní".

Samozřejmě po kliknutí na tuto hlášku mi v další tabulce naskočí "zadaný kód Product Key pro produkt Windows Vista Home Premium není platný pro aktivaci", kdy pod tímto se v nabídce objeví:

- Koupit nový kód Product Key online
- Zadat jiný kód Product Key
- S žádostí o pomoc při řešení těchto potíží se obraťte na: ASUSTeK

Vůbec nechápu proč při instalaci pomocí recovery CD/DVD mne o toto systém žádá. Nikde jsem nemusel zadávat žádný Product Key a když použiji ten co je nalepen na spodní straně Notebooku, tak je dle vyhodnocení Windowsu neplatný!

Notebook již v záruce nemám, Přesně tento problém se mi objevil při prvním spuštění notebooku před 2 lety. Přijde mi hodně zvláštní a nepříjemné při každém přeinstalování systému mít takový problém a nemít možnost zařízení kvůli tomu plně využívat. Minule to bylo řešeno reklamací. Jinak po tel. rozhovoru s Microsoftem mne jimi bylo odkázáno, že tohle musí řešit ASUS a né oni.

Předem děkuju za každou odpověď.

Předmět Autor Datum
Jedná se o notebook ASUS N50Vn
Ondra 1987 21.07.2011 18:22
Ondra 1987
dej asus k soudu, že ti prodal neaktivovatelné windows. nebo ho za pirátská windows nabonzuj bsa. a…
lední brtník 21.07.2011 18:25
lední brtník
Každopádně je to pecka. Jsem zvědav na ofic. stanovisko a postup ASUS. Určitě to budou chtít poslat…
Ondra 1987 21.07.2011 19:16
Ondra 1987
Dost silne mi to pripomina produkty od Lenova... Ti to delaji tak, ze na recovery je jejich predins…
gd 21.07.2011 22:17
gd
pokial je použité originálne recovery médium,ktoré prislúcha k danej sérii notebookov,nieje potrebná…
audax 22.07.2011 08:38
audax
pokial je použité originálne recovery médium,ktoré prislúcha k danej sérii notebookov,nieje potrebná…
FixExa 22.07.2011 09:25
FixExa
A proč tam ten cd key tedy je?? K čemu??? poslední
Ondra1987 22.07.2011 19:49
Ondra1987

Každopádně je to pecka. Jsem zvědav na ofic. stanovisko a postup ASUS. Určitě to budou chtít poslat k nim. A jelikož to není v záruce, tak to budou chtít ještě zaplatit. Nejhorší na tom je, že když se mi to stalo poprvé před těma 2 lety, tak na výsledném výpisu opravy bylo, že pouze reinstalovali OS. Od té toby jsem se modlil abych už nemusel přeinstalovávat. Tak v tom případě vůbec nevím co jsem dělal dneska asi 5x.

Dost silne mi to pripomina produkty od Lenova...

Ti to delaji tak, ze na recovery je jejich predinstalovany system. Samozrejme kod neni ten, co je na samolepce COA, ale nejaky jiny univerzalni klic vyrobce. Klic na samolepce po instalaci samozrejme nejde aktivovat a ten jejich univerzalni take ne... Reseni pro XP (Visty a spol bude neco podobneho) tkvi v tom, ze se musi vzit 4 soubory oembios.* z puvodni instalace, udelat z nich *.cab (zabalit je do cabu), pak jimi prepsat v instalacnim adresari puvodni soubory a vytvorit instalacni medium (treba v nlite). Pote to jiz aktivaci neni vyzadovana a v pohode to prochazi overenim pravosti. Vznikne ti vlastne "jejich" puvodni verze systemu...

Proc je ale poskozena obnova z DVD, to mi hlava nebere.

pokial je použité originálne recovery médium,ktoré prislúcha k danej sérii notebookov,nieje potrebná žiadna následná aktivácia-pokial došlo k zámene recovery médií v obchode,treba reklamovať u predajcu,univerzálny product key,ktorým sa predinštalovávajú hromadne OEM verzie u výrobcu notebooku sú pre celú sériu notebookov rovnaké a obvykle sa nezhodujú s product key,ktoré bývajú na nalepených štítkoch na spodnej strane notebooku,univerzálny product key pre danú sériu je obsiahnutý na recovery médiu obvykle v súbore oembios.sif/setup.sif alebo windows.slp a je platný len pre danú sériu notebokov,pokial sa médiá zamenia,univerzálny product key nebude obvykle akceptovaný na inom hardwari,tento problém musí naozaj bohužial riešiť buď predajca alebo výrobca notebooku,microsoft nemá ako zistiť,ktoré licencie použije výrobca na ktorú sériu notebookov,microsoft vie len to,že predal asusu oem licencie s product key začínajúcim napr. ABCD- až po EFGH- a počínajúc IJKL až po QEDS- predal toshibe ale už nevie zistiť,či asus licenciu s product key ABCD- asus naklonoval ako univerzálne produktové číslo na 1000 notebookov alebo len na 4 desktopy ,tam už vie pomôcť jedine asus ako výrobca,alebo predajca,ktorý má možnosť previesť reinštaláciu OEM verzie pomocou NFR diskov a reaktivovať ju...

pokial je použité originálne recovery médium,ktoré prislúcha k danej sérii notebookov,nieje potrebná žiadna následná aktivácia

Ano, to souhlasí.

Sériové číslo nalepená na počítači/notebooku zespoda opravdu neodpovídá tomu co je použito v recovery image.
Ověřeno na notebooku Acer.

Reklamovat u výrobce notebooku a pro příště na ně nespoléhat a při první instalaci si udělat image nainstalovaného disku.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru