Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Notebook eMachines E725 - seká se

Zdravím, nedávno jsem zde postoval problém, a to ten, že bratr mimo mé vědomí nainstaloval Win 7, i když notebook měl originální Win Vista Home premium 64b.
Notebook nešel pustit, neustálá chyba disku a nepodařilo se mi disk zformátovat, jelikož ho ani notebook nenašel. Zkusil jsem ho dát do servisu a tam mi řekli, že je harddisk nefunkční a jedinou možnou věcí je koupě nového. Udělal jsem tak a koupil WD Scorpio Blue 250gb SATAII.

Notebook se normálně spustil, nainstaloval jsem Visty, zadal svůj OEM klíč, nainstaloval všechny ovladače ze stránek výrobce http://support.emachines.com/em/driver/nb/e725.htm l
Mám s ním ale velké potíže. Většina programů po spuštění ihned ohlásí, že přestali pracovat, když pustím nějaké video, seká se jako kdyby se pouštělo tak s 3 fps. Nefunguje zvuk (zvukovka a všechny ovladače jsem nainstaloval).

Zkoušel jsem windows reinstalovat, ovladače jsem zkoušel instalovat buď ze záložního DVD, které jsem vytvořil při prvním spuštění notebooku (již při koupi), taky jsem zkoušel ovladače z toho webu.

Kde může být problém? Mohla odejít grafika? špatně jede CPU? nebo je opět chyba v HDD? předtím tam byl ten samej HDD, jen s 320gb kapacitou.

Děkuji za případné rady.

Předmět Autor Datum
výmenu disku si mal tiež zveriť odbornému servisu,ona závada môže byť hocikde a takto na dialku môže…
audax 15.03.2012 15:56
audax
Vyndat a zandat disk do rámečku, přistrčit na konektory které jsou pevně dané a zašroubovat, to opra…
Eessencia 15.03.2012 15:58
Eessencia
pak třeba není nefunční hdd, ale bratr oddělal základní desku, proto ten krám přeinstaloval. nebo mu… poslední
lední brtník 15.03.2012 15:58
lední brtník

Vyndat a zandat disk do rámečku, přistrčit na konektory které jsou pevně dané a zašroubovat, to opravdu myslím není nutné svěřovat servisu za 500,-
Nejsem až takoví laik, skládám běžně doma PC pro kamarády a kamarády kamarádů a v životě jsem neměl problém. Orientuji se, ale pouze na Stolní PC a notebooky jsou pro mě novinka. Netuším kde může být problém a jelikož je to vcelku velký šmejd (přesto mě stál 14.000,- v r.2009) tak už to spíš vidím jen na to, že vytáhnu ramky, hdd a prodám co se dá...

Možná je problém s deskou, notebook po používání mím bratrem prodělal pár nepěkných infarktů :-) Byl mu ulomen jeden USB port a druhý se zkratoval, takže ani myš nemůžu používat... Chtěl jsem ho pouze oživit pro mamku na internet a filmy.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru