Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Notebook mi vypíná wifi

Zdravíčko, delší dobou mám problém, který jsem dával za vinu routeru. Zjistil jsem ale, že je to mým notebookem.
Mám Lenovo G570, Windows 7 Home Premium, 64 bit. Router je od SMC Network - Wireless Router Barricade G.

A teď k problému.

Vše začalo novým mobilem. Internet na něm trval zhruba 3-4 minuty, poté se vypnul a zas zapnul. Sháněl jsem řešení na internetu a někdo mi řekl, ať jedno nastavení změním v nastavení routeru (bylo to něco s možnostmi ,,Dva týdny, tři týdny, navždy"). Neměl jsem však k routeru login a heslo, musel jsem ho celý resetovat a vše nastavit od začátku. A tady zjevně nastal ten problém. Protože jsem netušil, co kam vybrat za možnost, řídil jsem se radami a svou tupou hlavou. Internet běžel k mému překvapení parádně. Pak se začala wifi sama od sebe vypínat (ne celá, jenom spadnul internet). Vždy jsem teda musel router vypnout z napájení a zas zapnout, poté fungoval několik hodin (a třeba i 10 minut), než se opět internet vypnul.
Mé podezření se pomalu přesouvalo z nefunkčního routeru na notebook, když jsem přišel na jednu důležitou věc: Jakmile notebook nevypnu přes noc, druhý den a každý další den internet ani jednou nespadne. Vše funguje jak má, dokud notebook nevypnu a zas nezapnu.

Tudíž bych chtěl poradit, zda to je mým notebookem nebo nastavením, které jsem udělal v routeru. A nejlépe tento skoro dva roky trvající problém vyřešit.
Díky moc za každou radu.

Předmět Autor Datum
router je historicky cenný - vyhodit nebo věnovat muzeu. od providera máš dostat připojovací adresy… poslední
lední brtník 24.11.2013 13:43
lední brtník

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru