Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Notebook na vysokou školu

Zdravím, příští rok jdu na vysokou školu, konkrétně VUT FEKT a co jsem si tak četl studijní plány, tak je tam například práce s OrCadPSpice, jazyk VHDL, Matlab atd...no a můj PC je už celkem dost zastaralý (intel celeron 1,6 GHz, 3 GB ram, integrovaná grafika, Windows vista 32bit, ...). Myslíte, že mi bud ještě stačit, nebo bych s měl poohlédnout po něčem silnějším? Když už bych si měl vybírat nový PC, volil bych notebook.
Děkuji za odpovědi :)

Předmět Autor Datum
Mám podobný problém. Jenom já jdu na FIT.
Laky111 19.05.2014 16:56
Laky111
Tak mezi FITem a FEKTem v tomto už takovej rozdíl ani není.
David03 19.05.2014 17:14
David03
Na FITu taky nepotřebuješ žádné dělo. Hlavně počítej s tím, že strávíš nejvíc času na Linuxu, takže…
Niko Bellic 20.05.2014 11:26
Niko Bellic
Nemá cenu kupovat něco dopředu...až tam budeš, tak uvidíš...
neoras 19.05.2014 19:30
neoras
Doporučuji lehký a lehce přenosný notebook maximálně do 15". S větším už se na přednášky nevlezeš. R…
MartinCHK 19.05.2014 19:55
MartinCHK
Já jsem právě slyšel o tom, že většina studijních materiálů je v elektronický podobě, a proto jsem s…
David03 20.05.2014 08:16
David03
martin: tesat do šutru! (ikona palec nahoru tu bohužel není)
lední brtník 20.05.2014 08:49
lední brtník
ale je tu krýgl! ;-) :beer: poslední
touchwood 20.05.2014 11:30
touchwood

Na FITu taky nepotřebuješ žádné dělo. Hlavně počítej s tím, že strávíš nejvíc času na Linuxu, takže bych se díval jak je to s podporou. Já mám třeba NTB s Nvidia Optimus a s novými distribucemi Ubuntu (+ Bumblebee) už v pohodě, i výdrž na baterii. Licenci na Windows 7/8 můžeš získat zdarma v rámci MSDN AA, takže lze ušetřit a vzít NTB bez OS. To platí myslím i pro FEKT. Připrav se na dlouhé bloky přednášek, klidně 8 h s 10 min pauzami (velmi neefektivní, pozornost udržíš tak první hodinu). Pak přibudou projekty, takže tam budeš především kódit. Ve dvou největších přednáškových místnostech jsou i zásuvky, tak nemusíš spoléhat jen na baterii. V každém případě hodně štěstí a nervů :-)

Doporučuji lehký a lehce přenosný notebook maximálně do 15". S větším už se na přednášky nevlezeš. Resp. vzdálenost mezi lavicí a židlí už není na 17-ti palce dělaná.

Dále samozřejmě záleží na tom, kde budeš s notebookem pracovat.

a) Buďto si na přednáškách budeš zapisovat látku.
b) Sedneš v knihovně a budeš programovat.

Co se výkonu týče, postačí průměrný Ultrabook s nějakou i7U procesorovou verzí. Nebudeš mít problém s výpočetním výkonem (s Matlabem se tam mnohdy pracuje na prehistorických mašinách). Dále také záleží na tom, zda budeš na notebooku hrát nějaké hry a jaké. Připrav se klidně na 2 a více (!) hodinové pauzy mezi předměty. Jezdit domů nemá moc smysl.

Z vlastní zkušenosti nedoporučuji těžký notebook, hodně se na VUT nachodíš ;-).

Já jsem právě slyšel o tom, že většina studijních materiálů je v elektronický podobě, a proto jsem si říkal, že se ten notebook hodí (dalo by se říct, že všechny knižky, co nosím na střední školu, budu mít v jednom noťasu :-) ) a jestli jsou mezi předměty na VUT tak dlouhé pauzy, tak si myslím, že by to i byla ztráta času to tam celou dobu někde prosedět a nic nedělat.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru