Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Notebook raz zapnút ide a raz nie

Zdravim. Vlastnim notebook compaq presario f500 a mám s nim tento problem. Ked zapnem ntb tak sa rozsvietia kontrolky, začujem chladenie, disk ale display nenabehne. Po pár sek. sakontrolky na 1 sek vypnu a zase zapnu a to sa opakuje stale do okola. Niekedy naskoči display hned po prvom "reštarte kontroliek" a niekedy nenaskoči ani ked sa "reštartuje" 5 krát. Raz ked som ho odpojil od siete ( baterka ostala dnu ( a zapojil spat tak nebehol na prvý krát. no nie vždy to pomáha. Ked nakoniec nebehne a všetko sa zapne tak ide bez problemov aj cely den....ale akonahle ho reštartujem tak už nenabehne hned ale už je to zvona ten proces čo nazačiatku... čo s tym?

Vopred dakujem

Ak je potrebne ešte nejake info takho rád poskytnem

Předmět Autor Datum
spouštíš ho z vypnutého stavu? nebo z hybernace? druhý případ by byl sw problém, první případ je hor…
lední brtník 19.09.2011 09:16
lední brtník
nie, vypinam ho normalne... ale teraz som prišiel domov a naskočil pekne na prvý krát. A ak by to bo…
diwix 19.09.2011 14:42
diwix
Je to trochu divne spravanie ale ano moze sa to raz pokazit uplne, zrazu pokazit sa moze ale aj akyk…
MM.. 21.10.2011 15:38
MM..
Este ma napadlo ak mas k tomu pripojene nejake externe veci ktore maju svoje napajanie (napr. monito…
MM.. 21.10.2011 15:43
MM..
Teraz som obajvil že : Ak stlačim tlačidlo zapnutia a stale ho držim. T.j zapnem ale nepustim tlačid…
diwix 21.10.2011 15:57
diwix
vedel by niekto ešte identifikovať problem a aspon cca odhadnuť cenu opravy?
diwix 21.10.2011 13:26
diwix
Ahoj, měl jsem téměř podobný problém na jiném notebokuu (compaq 9010), vyměnil jsem CPU a je po star…
Walter kan 21.10.2011 17:28
Walter kan
hm... zaujimvé. Mne program Everest vypisuje hned pri štarte cca 50°C a počas chodu je to maximálne…
diwix 21.10.2011 20:20
diwix
Mě problémy ustaly, ale ne na dlouho, včera jsem měnil navíc RAMku. 10x bez problému a 1x nenajede,…
Walter kan 29.10.2011 15:24
Walter kan
ved ja ti Ďakujem za reakciu.. možno mi to pomôže to vyriešiť alebo počkám kým skape definitívne a p… poslední
diwix 29.10.2011 15:29
diwix

nie, vypinam ho normalne... ale teraz som prišiel domov a naskočil pekne na prvý krát. A ak by to bol ten menič tak ako sa mohol pokaziť resp. je to náročná a drahá oprava. A ked notebook niekedy naskoči niekedy nie... asi to bude len poškodene... je možne že sa tak da fungovať dlhodobejšie? Alebo može prisť moment ked sa už nezapne nikdy? :o :/ .. dakujem

Je to trochu divne spravanie ale ano moze sa to raz pokazit uplne, zrazu pokazit sa moze ale aj akykolvek iny notebook ktory nejavi ziadne problemy, t.j. taka otazka je irelevantna.
Skus dat do BIOSu load defaults. Tie restarty robi asi BIOS z nejakeho dovodu, tazko povedat preco. Skusil by som aj reflashovat spravny BIOS preistotu.
Ked nic tak servis by asi vymienal celu dosku, doska sa neopravuje, a doska stoji minimalne jak polovica ceny notebooku (moze aj viac lebo +robota), ptz doska vpodstate je polovica notebooku.
Este to skusaj bez baterky, t.j. len na nabijacku, nech sa do toho nedrbe baterka ak by mala nejaky problem v komunikacii s NB.
P.S. a potom to skus skusat len na baterku bez pripojenej nabijacky - nabijaj len vo vypnutom stave, (a rob to dlhsie nech vies ze pripadny uspech neni nahoda), aby sa vylucil nejaky divny vplyv pripadneho poskodeneho konektora nabijacky apod.

Este ma napadlo ak mas k tomu pripojene nejake externe veci ktore maju svoje napajanie (napr. monitor), skus ich odpojit, ono sa moze cez externe veci dostavat napatie do NB tam kde nema, a potom nespravne startuju napatia a chipset nenabehne spravne apod.
A este druha vec ktora ma napadla - ten problem moze byt sposobeny problemami s RAM (MRC kod robi potom tie power cykly), skus poriadne dotlacit RAM, pripadne skusit po jednej ak su dve a v roznych slotoch, moze byt jeden slot vadny alebo spinave kontakty apod.

Teraz som obajvil že : Ak stlačim tlačidlo zapnutia a stale ho držim. T.j zapnem ale nepustim tlačidlo a do 5 sek sa ntb sam vypne. Takže ntb nestihne sa ani sam resetnuť. Potom ho zapnem a naskoči hned. Skúšal som to cca 3 krát za sebou a už 3 dni fungujem takto a stále ide. Skúšal som aj odpojiť všetko z USBčiek ale stale rovanako. to s RAMkami a s bateriou skusim. zatial diky

Ahoj, měl jsem téměř podobný problém na jiném notebokuu (compaq 9010), vyměnil jsem CPU a je po starostech. Procesor se nejspíš uvařil tím, že na chlazení byly od prachu ucpané průduchy a i když se zdálo, že se vše chladí, tak ventilátory jen hučely, ale procesor se jen víc a víc ohříval, až pošel...

Mě problémy ustaly, ale ne na dlouho, včera jsem měnil navíc RAMku. 10x bez problému a 1x nenajede, to samé v testech! Stačilo nějak uchopit notebook, pohnout s ním, nebo na něj zmáčknout a RAM v testech okamžitě hodily chybu.
Jak jsem psal, průduchy byly ucpané, někdy se možná přehřál procesor něco se v něm stalo. A navíc k tomu teď paměti. Jakou to má spojitost nevím. Dnes byl na testech u kamaráda a nic se již nejeví být KO.
Co máš ale Ty s tím počítačem, to já nevím, jen jsem něco přihodil, pokud máš větší a lepší zkušenosti, než já, tak si můžeš o mě myslet co chceš...

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru