Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Notebook se po chvili hraní zasekne

Mám notebook zn. Acer, model Aspire 5720Z. Měl jsem na něm původně Visty, ale vzhledem k tomu, že mi absolutně vůbec nevyhovovaly (nic proti fandům W. Vista), jsem si tam nainstaloval XPčka. Předtím bylo vše v pohodě, všechny hry běžely bez problémů. Teď se mi vždy po chvilce hraní (okolo deseti minut) každá hra sekne. Zůstane viset seknutý zvuk (vydává pořád stejný tón) a musím notebook vypnout natvrdo, vůbec na nic nereaguje. Netuším, čím by to mohlo být. Předem děkuji za rady.

Předmět Autor Datum
Aha, visty kde vsetko fungovalo ti nevyhovuju a XP kde ti nic nefunguje ti vyhovuju. Asi sa mi polam…
MM.. 18.11.2008 19:30
MM..
Promin za polamany mozek :-D, já bych ty Visty nikdy nemazal, kdybych věděl, že to s XP nepůjde. No…
simima 18.11.2008 19:47
simima
Povedal by som ze ovladace z vist su uplne zle, zislo by sa nainstalit nanovo nacisto XP a najst si…
MM.. 18.11.2008 19:51
MM..
Mal by si tam mat GM965 a integrovanu grafiku, takze nove WinXP a potom: http://www.intel.com/suppor…
MM.. 18.11.2008 19:55
MM..
inac musi existovat nejake recovery tej Visty, ak to bola original kupene s notebookom. Bud to mas n…
MM.. 18.11.2008 20:01
MM..
A nemohlo by být něco s tím větrákem? Že by se třeba ntb přehříval? Protože se mi zdá, že vzadu ve s…
simima 18.11.2008 20:41
simima
Predsa pocujes ze ci sa vetrak spusti alebo nie. Vo viste bezal a v XP nebezi? (ked hrajes)
MM.. 18.11.2008 20:54
MM..
No ve Vistách běžel skoro pořád, a teď běží tak 2 minuty a pak třeba 10 minut nic. A většinou se to…
simima 18.11.2008 22:31
simima
To neni dobre, dal by som tam radsej nazad original visty, mozno maju rieseny vetrak cez ACPI a tak…
MM.. 18.11.2008 22:39
MM..
Dobře, zkusím to jak říkáš, jestli to nepůjde, budu muset někde sehnat Visty. poslední
simima 18.11.2008 22:59
simima

Aha, visty kde vsetko fungovalo ti nevyhovuju a XP kde ti nic nefunguje ti vyhovuju. Asi sa mi polame mozog ale toto nepochopim :) (inac visty tiez nemusim ale dokial vsetko funguje tak do toho nevrtam).
Ake ovladace si instaloval do tych xp? ktore presne a odkial presne? mas tam nejaky SP? directx runtime si instaloval (microsoft.com)? Robi to len jedna hra alebo ake hry? Bezi ti vetrak? (neprehrieva sa to)? atd.

Promin za polamany mozek :-D, já bych ty Visty nikdy nemazal, kdybych věděl, že to s XP nepůjde. No ale CD Vist již nemám, takže to ani nemohu vrátit zpět. Ovladače, vzhledem k tomu, že pro tento model nejsou na XP, jsem tam instaloval z Vist, ale zvuk i grafika jde normálně, jen při těch hrách se to vždy sekne. Jsou na stránkách výrobce. SP mám 3, directx (nevím jestli je to directx runtime) je tam 9c. Dělají to všechny složitější hry, které před instalací XP normálně šly. Např. NFS ProStreet, Flat Out, a podobně. Větrák chvílema běží ale spíše ne a když jo tak dost pomalu.

Povedal by som ze ovladace z vist su uplne zle, zislo by sa nainstalit nanovo nacisto XP a najst si ovladace pre XP na strankach vyrobcov prislusneho HW (podla toho co presne je v tom NB za chipset, grafika, zvukovka, atd). Co to je presne za NB resp. vies presne ake su v tom komponenty (chipset atd)?

Directx runtime som myslel posledne z microsoft.com neoznacuje sa to uz 9.x ale je to tusim oznacene ako "jul 2008" alebo tak nejak, vid microsoft.com, search.

Mal by si tam mat GM965 a integrovanu grafiku, takze nove WinXP a potom:
http://www.intel.com/support/chipsets/sb/CS-025753. htm
tam si tahaj najprv ten pre chipset (inf update) a potom ten pre grafiku, a asi aj ten matrix storage driver.

P.S. pre zvukovku bude treba nieco najst podla toho aku presne tam mas.
- skus toto http://www.realtek.com.tw/downloads/downloadsView.a spx?Langid=1&PNid=14&PFid=24&Level=4&Conn=3&DownTy p eID=3&GetDown=false (tie pre 2000/XP)

inac musi existovat nejake recovery tej Visty, ak to bola original kupene s notebookom. Bud to mas niekde na disku v skrytom oddieli alebo sa dalo vytvorit po starte recovery DVD apod. Vid navod. Alebo tam kde si to kupil by ti mohli vediet obnovit OS do original stavu aky bol pri kupe NB.

A nemohlo by být něco s tím větrákem? Že by se třeba ntb přehříval? Protože se mi zdá, že vzadu ve spod v místě procesoru se nadměrně zahřívá. Nedá se tam skoro udržet ruka. Nedalo by se nějak nastavit, aby ten větrák chladil pořád, jako u stolního PC?

To neni dobre, dal by som tam radsej nazad original visty, mozno maju rieseny vetrak cez ACPI a tak zabugovane ze to funguje len vo Viste. No co, Acer. Ale je to divne.
Skus este raz ciste XP a neinstaluj ziadne ovladace pre visty, ale co som ti dal linky a skus potom nejaku hru. Ked nepomoze tak skus nazad visty, mozno vznikla aj nejaka HW zavada a nie je to XPckami.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru