Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Notebook se po nastartovani vypne

Zdravim,

potreboval bych radu. Mam pet let stary HP530. Vsechno fungovalo bez problemu do minuleho tydne (predem podotykam, ze mi notas nespadl ani jsem neinstaloval zadne aktualizace ci programy). Od te doby, temer pri kazdem zapnuti, notas najede a ve chvili kdy zacne najizdet logo Windows v nem neco preskoci a vypne se. Puvodne jsem myslel, ze to bude vadny HDD, ale kdyz vytahnu konektor napajeni, znovu ho zapojim a spustim tak pocitac normalne nabehne bez jakychkoliv obtiizi a vydrzi bezet klidne nonstop cely den. Kontroloval jsem teploty a vsechno v poradku, vetrak take nabehne. Mam vymenit zdroj? A vyplati se to vubec u notasu? Diky!

Předmět Autor Datum
Mám stejný problém. Je to odvařená grafika, takže se stím nedá nic dělat. Bohužel. Pokud se ti podař…
Alizeer 26.05.2011 16:33
Alizeer
Grafika? Když mu to po vytažení a zastrčení konektoru pak celý den funguje bez problému? Příšte čti…
JoDiK 26.05.2011 18:25
JoDiK
Po takové době (pokud jinak NTB funguje a disk i konektor napájení jsou OK) by mohla zlobit baterie…
JoDiK 26.05.2011 18:22
JoDiK
diky za radu. Zkusim mozna nejdriv koupit novy zdroj (koukal jsem, ze je to otazka 500-600 korun). N…
Jerky 29.05.2011 16:55
Jerky
Jenom na baterku (bez zdroje) ti to už asi nejede že?
JoDiK 29.05.2011 18:55
JoDiK
S baterii jede bez problemu. Nechal jsem ho cely tyden ve stavu, ze jsem mel baterii i zapnuty zdroj… poslední
Jerky 29.05.2011 20:44
Jerky

Mám stejný problém. Je to odvařená grafika, takže se stím nedá nic dělat. Bohužel. Pokud se ti podaří odinstalovat ovladače na grafickou kartu, tak ti pojede na 8bitovém rozhrání grafiky a můžeš ho používat jako flash disk :)

diky za radu. Zkusim mozna nejdriv koupit novy zdroj (koukal jsem, ze je to otazka 500-600 korun). Nasel jsem na strankach HP tohle:

Závady zdroje notebooku HP jsou zjevné na první pohled, ale i takové, které laik nemá šanci identifikovat. Mezi nejčastější projevy vadného zdroje notebooku HP patří

1, Notebook HP nelze s připojeným zdrojem zapnout – vůbec nenaběhne (je-li nabitá baterie, pak lze na akumulátor notebook zapnout)

2, Notebook HP nenabíjí prověřený akumulátor

3, Ze zdroje je slyšet pískání nebo silné vrčení

4, Zdroj se nadměrně přehřívá

5, Notebook HP lze na zdroj zapnout, ale při nabíhání dalších komponent (rozsvícení LCD, roztočení HDD) se vypne

Objevíte-li u Vašeho notebooku HP některou z výše vyjmenovaných závad, je pravděpodobné, že je poškozený napájecí adaptér.

Body 1, 4 a 5 se shoduji, tak uvidime. Navic zbozi se da vzdy vymenit. Pokud to nebude tim, mrknu na tu baterii, ale moc se mi to rozebirat nechce, prece jen je to pekne licovane :)

S baterii jede bez problemu. Nechal jsem ho cely tyden ve stavu, ze jsem mel baterii i zapnuty zdroj. Baterie se normalne dobiji. Moc tomu nerozumim, ted jsem vyndal baterii a zkusil 5x vypnout a zapnout bez baterie jen na zdroj a najel bez problemu. Navic jsem se prave vratil od znameho, ktery mi pujcil zdroj HP 65W (ktery jsem mel v planu koupit a na ten se to nezaplo vubec). Uvazoval jsem o uprgrade HDD a RAM, asi chvili pockam, co to bude delat a pak uvidim. Nerad bych do toho investoval, aby se pak odpalilo neco duleziteho...

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru