Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Notebooky rozdíly "domácí a "firemní"_který zvolit?

Rozhoduji se ke koupi nového nb, sleduji různě dostupné informace. Je pro mne dost nepřehledné dělení na typy pro doma/multimediální/firemní, když hlavní položka-procesor je u všech téměř stejný. Co odděluje tyto druhy? Provedení krabice plast/slitina? ;-)
Představa parametrů je pro použití jako DTR, 3d grafika a úprava foto.
Chci aby mi to nějakou dobu stačilo: procesor Intel Core i5-i7/6-8GB RAM/hd min.500GB/grafika nesdílená 1GB DDR3/display 17" LED podsvícení/64os/co nejdelší výdrž na baterie. Nemusím naopak TV tuner nebo snímač otisků, váha taky může být vyšší. Prostě solidní stroj k práci pro architekta s možností přenášení. Důležitá je i záruka a podpora. Např. HP řada Pavilion, EliteBook nebo Probook vypadá zajímavě. Nebo Dell, Asus se zdají solidní. Cenově by to mělo být cca 30000K.
Poradí někdo, kam se mohu podívat pro nezávislé srovnání typů nebo recenze, mimo konfigurátory prodejců?
díky za reakce
Petr

Předmět Autor Datum
rozdíl domácí/firemní je hlavně ve zpracování a návrhu (firemní mají kvalitnější a hodnotnější mater…
touchwood 19.09.2010 13:55
touchwood
právě tito 3 jsou favority ve výběru...i když mám informaci ohledně HP, že tam "odchází kde,co" poslední
bluenite 19.09.2010 14:49
bluenite

rozdíl domácí/firemní je hlavně ve zpracování a návrhu (firemní mají kvalitnější a hodnotnější materiály, lepší návrh desky a servisních otvorů), použitých součástkách (opět firemní mají kvalitnější - displeje, desky, komponenty) a komponentech (firemní mívají docking port a odpovídající dokovací stanici s replikátorem potů).

Nezávislou recenzi jsem ještě neviděl, navíc každý akcentuje něco jiného. Někdo mobilitu a výdrž na aku, jiný rychlost a funkce.

Pokud chceš kvalitní záruku a podporu, tak se okruh výrobců dramaticky zužuje, prakticky na trojici Dell, Lenovo a HP (u HP a Lenova budeš IMHO muset připlatit za NBD onsite záruku)

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru