Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Nová Nokia E5-souhrn dotazů

Zdravím,
tak jsem si udělal radost a pořídil novou Nokii E5.
Mám ale pár dotazů,tak kdyby někdo měl zkušenost, nebo věděl,budu rád:)
Na surfování po netu mám datový tarif, když ale surfuju,může se tak dít přes připojení Vodafone Live!? nebo mám používat GPRS?V podstatě jsou tam tyto dva profily nastavené a nejsem si jist,který z nich.Nerad bych měl na faktuře za telefon xx tisíc..
Druhá věc jsou OVI služby.Co jsem vyčetl, navigaci mám zdarma, tedy mám to chápat tak, že i asistovanou?Nebo jen offline verzi?A ostatní OVI služby, předpokládám, že vše by mě mělo upozornit na to, že jde o placenou službu a nerad bych se to o placení dozvěděl až z faktury.

Poslední věc,aspoň prozatím je:používal jsem kecálka-ebuddy.Byl jsem s ním nadmíru spokojen a ušetřil mi hromadu peněz,proto bych si podobnou aplikaci nainstaloval i do nového telefonu.Bohužel pro E5 není zatím vydaná verze buddyho.Neznáte někdo nějakou alternativu?
Díky za tipy a rady....

Předmět Autor Datum
Tak nevím, vrtá mi hlavou pár dalších věcí. Minimálně to, že když chci přispět na poradnu přes telef…
Redsnake 12.11.2010 00:33
Redsnake
Přidám zkušenost jen k datům - mám taky vodafone a tarif za 170,- Kč na net. Používám připojení přes…
Dale Cooper 12.11.2010 09:40
Dale Cooper
Že na E5 není vydaná verze ebuddy? Já našel tohle, nefunguje? http://www.getjar.com/mobile/10717/ebu…
host 12.11.2010 10:17
host
Ebuddyho jsem nakonec našel na ovistore zdarma, zaskočilo mne,ale, že nebyl přímo na get.ebuddy.com,… poslední
Redsnake 12.11.2010 15:34
Redsnake

Tak nevím, vrtá mi hlavou pár dalších věcí.
Minimálně to, že když chci přispět na poradnu přes telefon, otevře se mi odpovídací okno, přihlásím se, vypíšu text, kliknu na tlačítko odeslat a? Kouzlo: "The page cannot be found"...
Je to jen můj problém?Stejné potíže jsem měli s ericssonem,P1i, takže už bych to nepřikládal konkrétnímu founu..

Dořešení úvodního dotazu, OVI maps by mělabát zdarma i asistovaná, po dobu životnosti telefonu. Pouze platím za přenesené data.
Jako datový profil používám přednastavený GPRS jako kamarád, který má novější nokii a paušál u vodafonu již delší dobu, tak mu budu věřit:)
A ebuddyho jsem sehnal na ovistore zdarma:)

Přidám zkušenost jen k datům - mám taky vodafone a tarif za 170,- Kč na net. Používám připojení přes GPRSweb, poněvadž přes bod data.vodafone.cz jsou mnohé weby zparchantělé nějakým tím jejich zmenšovadlem. Taky pak nefunguje smtp server vodafonu (o čemž se nikde nepíše), přes GPRSweb normálně jede všechno. Na prohlížení webu určitě použij Operu Mobile (ne javovou mini) - je to jiné kafe, než vestavěný prohlížeč.
Používám AP GPRSweb od léta a tisíce na faktuře nekonají (tedy, konají, ale ne za data) a jsem s tím plně spokojen. V Praze a větších městech to běží přes 3G.
Nemám přímo Nokii E5, ale E66; to je ale podobné.
K navigaci - mám jí taky, zkoušel jsem to a normálně to funguje. Je-li asistovanou navigací myšleno to, že protivný ženský hlas říká, abys po 50m odbočil, tak je to ono a je to zdarma. Honí to nějaká data přes GPRS/EDGE/3G, ale máš-li tarif na data, je bezpředmětné to řešit. Jen při cestě do ciziny je dobré zapnout všude to, aby se to ptalo před připojením. Mám to tak nastaveno i v ČR, když je v dosahu wifi (restaurace apod) tak použiju wifi.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru