Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Nová televize - jakou?

Dobrý den, potřeboval bych poradit s výběrem nové televize, kterou naši chteji pořídit. Nechci aby naletěli různým akcím apd. Limit je 25 000 s dph. jedna z adeptů je tato http://elektrosok.cz/panasonic-tx-p42g20e-d1013.ht ml sám se v tom nevyznám, proto prosím o radu vás. Budu rád i za jiné tipy. Děkuji
Změna předmětu, původně: Nová televize
Změna kategorie, původně: Periferie (LaKr) (Kráťa)

Předmět Autor Datum
Těžko radit, ale já preferuju metodu nejdřív to okouknout in natura v nějakém kamenném obchodě. Přec…
leo 26.05.2010 21:24
leo
Souhlasím, těžko radit. Hlavně musíš vědět, co potřebuješ za tuner, tahle je pro DVT (pozemní vysílá…
Honzasa 26.05.2010 22:45
Honzasa
V obchode ti nastavia ten TV ktory chcu predat (najvyssia marza pre obchod) na dobry obraz a ostatne…
MM.. 27.05.2010 01:22
MM..
Musis si polozit otazku ze co chces s tou TV chytat (analog, dvb-t, dvb-c = digitalna kabelovka, jan…
MM.. 27.05.2010 01:20
MM..
jenom z praxe - každopádně rodiče sebou - stačí, aby jeden z rodiny nosil brýle, a je to najednou ně…
gambáč 27.05.2010 09:15
gambáč
Dobře, děkuji všem za odpovědi ;-)
wirm 27.05.2010 15:12
wirm
Kdysi jsem měl poradit známému, jaký si má koupit televizor. Tak jsem si splašil různé katalogy, por… poslední
Yarda 28.05.2010 08:35
Yarda

Těžko radit, ale já preferuju metodu nejdřív to okouknout in natura v nějakém kamenném obchodě. Přece jenom na televizi je nejdůležitější ten obrázek a ten je třeba vidět na vlastní oči. Ne Netu se to nepozná. Porovnat víc typů, a pak ten vybraný koupit za slušnou cenu v nějakém internetovém obchodě. Pradavačům moc nevěřit, použít vlastní selský rozum a technické údaje.

Souhlasím, těžko radit. Hlavně musíš vědět, co potřebuješ za tuner, tahle je pro DVT (pozemní vysílání) a pro DVC - tedy kabelovku, nemá satelitní tuner DVS. Pokud máš doma kabelovku pak je lepší si pro pěkný obraz dokoupit ještě samostanou kartu do nové televize (cca 2000 i s poštovným). Myslím, že to dělá firma Lica - pohledej na netu - to ale platí jen pro kabelovku.

Musis si polozit otazku ze co chces s tou TV chytat (analog, dvb-t, dvb-c = digitalna kabelovka, janeviemco) a podla toho vyberat tunery. Potom si musis stanovit velkost, a ci chces aj HD do buducnosti (bluray, HD kanaly apod) ak ano tak hladaj FullHD. Dobra vec je 100Hz (alebo viac). Nekupovat nezname znacky a vyhybat sa najlacnejsim typom (= naprd spracovanie obrazu).

To co si si vybral vyzera byt (podla parametrov) velmi slusna FullHD pazma, nevidim tam ziadne nevyhody, splna asi vsetko co som pisal. Ale nemal som ziaden panasonic plazmu tak prakticke skusenosti ti ti k tomu nenapisem :)

jenom z praxe - každopádně rodiče sebou - stačí, aby jeden z rodiny nosil brýle, a je to najednou něco jiného.
Vybrat, to co tady navrhují "předřečníci", a mazat se do krámu společně mrknout.
Slušný prodavač, když ho požádáš, ti vysvětlí, na co jsou zapojeni - kabel,anténa
Na požádání ti buď pujčí ovladač, aby jsi mohl prolézt kanály, a nebo ho na na tvoje přání bude ovládat sám.
Nebude ochotný, tak čelem vzad, a najít další krám, kde sice bude přístroj o pár stovek dražší, ale prodavač bude ochotný - za předpokladu, že i ten další krám, bude mít stejné příjmové podmínky.
K tomu volovi, co ti nechtěl vyhovět, se pro ten lacinější přístroj můžeš vrátit vždy.
Mě se při první koupi, tenkrát ještě CTR,tohle povedlo až ve třetím "makacínu".
A nakonec jsem ho koupil u toho ochotného, kde byl o 600Kč dražší, ale nabídli mě navíc grátis dopravu, až domů. A tahat tenkrát 50kg přes 99 schodů, mě za těch 600Kč stálo.

Kdysi jsem měl poradit známému, jaký si má koupit televizor. Tak jsem si splašil různé katalogy, porovnával jsem, pak jsem jednu poradil, dopadlo to tak, že s manželkou přišli do elektry, rozhlédla se a ukázala: "Tuhle chci". Mne by zajímalo, jestli ten televizor má USB kam by se dala strčit fleška, možná ani DVD mechanika by nebyla špatná. Případně jestli se dá připojit jako monitor k počítači. Akce bych až tak nezavrhoval, myslím že se dá koupit TV do 4000Kč, tak si ohmatat, co dnes televizory umějí a pak za 20000 koupit nějakou co bude mít funkce které potřebujete a tu levnou dát jako druhou do kuchyně.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru