Avatar uživatele
JJp

Nové Windows 8 – recovery? (Rozdíl oproti 8.1?)

Ahoj, potřebuji dostat nový notebook s Windows 8 do továrního nastavení.

Předpokládám, že předtím potřebuji „Vytvoření jednotky USB pro obnovení Windows 8.“ Na tomto odkazu od Microsoftu je český návod, ale pro Win 8.1!
http://window­s.microsoft.com/cs-cz/windows-8/create-usb-recovery-drive

Je to pro Windows 8 stejné či jaký rozdíl?

V obchodě mi řekli, že recovery cd nepotřebuji a coa štítek (licenční klíč) je už v PC, takže nemám nic. Nejprve bych měl tedy „Vytvořit jednotku pro obnovení.“ a pak až „Všechno smazat a přeinstalovat Windows“, je to tak?

Zajímavá 0 před 3453 dny Sledovat Nahlásit



Odpovědi
Avatar uživatele
cochee

Nepotřebuješ to „Vytvoření jednotky…“, přečti si ten návod celý, ne jen to upozornění, že je to pro Windows 8.1. Hned na začátku se píše, že je to nástroj pro ušetření místa na disku, protože umožňuje přenést obnovovací bitovou kopii Windows (tzv. Recovery) z harddisku na flešku. Tudíž ta Recovery jednotka uvnitř noťasu na disku a to nové, co vznikne na flešce, je totéž. V obchodě ti to pravděpodobně řekli správně, Recovery CD už používá málokterý výrobce, většina umisťuje Recovery právě na pevný disk. A licenční štítek, pokud na PC není, tak ta Recovery jednotka obsahuje už Windows v aktivovaném stavu. Zazálohuj všechna potřebná uživatelská data a pak spusť Recovery proces podle návodu k notebooku (tedy obvykle restart a při restartu stisk některé klávesy).

0 Nominace Nahlásit


Diskuze k otázce

U otázky nebylo diskutováno.

Nový příspěvek