Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Náhlý pokles výkonu notebooku

Dobrý den. Potřeboval bych poradit s jedním specifickým problémem, a tím je náhlý pokles výkonu notebooku, který se po druhé opakuje. Rád bych uvedl, že jako uživatel používám různé utility programy od uTorrent clientu až po Ringtone maker pro moji Lumii 520. Již dříve jsem tento problém měl, ale v té době jsem usoudil, že počítač potřebuje kosmetickou péči a prohnal jsem ho kompletní reinstalací systému. Nějakou dobu šlapal opět jako hodinky, ale problém se objevil znovu. Nějaká cizí fóra ohledně podobných problémů jsem probrouzdal a z mých dřívějších problémů a následného řešení jsem usoudil, že vypovězení komponent, přehřívání ( čistím odvětrávání a mám i Cooler Master podložku) nebude. Řekl bych, že na 85% by to mohlo být nainstalováním nějakého nevhodného programu, ovšem nejsem natolik zdatný PC uživatel, abych dokázal posoudit, zda-li je program jakkoliv škodlivý, či který vůbec je a není škodlivý. Vir, spyware, malware by problémem být neměly....mám oficiální verzi av programu Avira i program na čištění registrů atp. Optimizer pro. Pokles výkonu (či jak nazvat) jsem zaregistroval náhlým poklesem plynulosti při hraní her, dokonce uživatelská činnost při surfování po internetu, prohlížení videí, scrollování slide baru... Neměl by někdo nějakou radu co, nebo jak a který program (či jiná problematická alternativa) by mohl stát v pozadí tohoto náhlého poklesu výkonu, případně dané řešení ? Dle mého názoru se starám o svůj notebook pečlivě. Budu vděčný za jakoukoliv radu.

Předmět Autor Datum
Tvoj problem je 1. ze pouzivas program na cisteni registru a nejake optimizery,tunice a ine nicitele…
MM.. 24.10.2013 19:33
MM..
Neřekl bych, že jsem laický uživatel, ale nejsem na druhou stranu žádný technický PC guru. 1.Zda-li… poslední
sEraph 24.10.2013 19:58
sEraph

Tvoj problem je
1. ze pouzivas program na cisteni registru a nejake optimizery,tunice a ine nicitele. To znamena znefunkcnujes si aktivne a dobrovolne cely Windows.
2. ze si myslis ze ak mas nainstaleny nejaky dementny antivir, tak ze nemas vir. To je ale dost zavazny omyl.

V prvom rade popis co presne mas na mysli tym "nahlym poklesom vykonu", kde, kedy, jak presne sa to prejavuje, co presne sa hybe a co ne.
V druhom rade si pozri spravcu procesov ci pri tom poklese nevytazuje nieco CPU.
V tretom rade si pozri log z hijackthis spusteneho v nudzaku aj normalnom rezime ze co tam vsetko bezi
V stvrtom rade odinstaluj antivi a restart. nejaka zmena v tom znizovani vykonu?
Este by som otestoval cely povrch HDD aspon pomocou HD Tune ale idealne pomocou utility od vyrobcu nabootovanim z UBCD, t.j. ne pod Windows.

Neřekl bych, že jsem laický uživatel, ale nejsem na druhou stranu žádný technický PC guru.

1.Zda-li je používání programu pro čištění registrů jsem nevěděl. Laicky jsem vnímal používání jako ,,zbavení se nepotřebného bordelu,, který zatěžuje počítač. --> Zkusím odinstalovat

2.Nenazval bych to dementním antivirem, nicméně pokud je to problém skrytého viru, který Antivir neodhalí... nevím co si dál počít. Napadá mě jen zvolit jinou alternativu Antivirového programu.

Co se týče poklesu výkonu. Plynulost systému zaostává. Trvá déle spuštění programů, prohlížení není plynulé... občas se mi sekají i přehrávaná videa, např. youtube.com . Největší rozpoznatelnost poklesu výkonu, jak jsem již zmínil, je plynulost her. Hry, které dříve jely na plné detaily bez jakéhokoliv zadrhávání se momentálně sekají a mnohdy nepomůže ani snížení grafických detailů. Hra se stále sem tam kousne, zasekne.

Správce procesů dle mého úsudku (Avšak laického) nevykazuje nějaké neblahé procesy. Z těch nejrozpoznatelnějších:

25 450 kB Avira Control Center
2 608 kB Avira System Tray tool
151 450kb Avira On-Demand Scanner (který jsem momentálně spustil)
18 000 kB Správce oken plochy
33 000 kB Průzkumník
671 000kB Google Chrome (Který je rozdělen na několik souběžně pracujících procesů= soudím, že to budou dílčí otevřená okna
6 500 kB IDT PC audio
17 000 kB Wireless manager
11 000 kB Dell Wireless WLAN card

Na zbytek se ihned vrhnu a dále okamžitě informuji.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru