Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Náhodně vypadávající zvuk u PC

Zdravím, mám problém se zvukem u PC, z ničeho nic se prostě občas vypne a jediné, co pomůže je restart. Nezpozorovala jsem žádnou spojitost s nějakým úkonem, vždy se tak děje náhodně. Momentálně zvuk opět nejde, ve Správci zvuku vypadá vše normálně, to samé Správce zařízení, Prohlížeč událostí nehlásí nic a nikdy se neobjeví žádná zpráva ( např. že zařízení přestalo fungovat). Zkusila jsem i jiné repráky a sluchátka. Aktualizované by mělo být všechno, až na jednu věc, zkoušela jsem Realtek* ALC Audio Driver (viz. screen). Ještě mě zaráží, že když se chci dostat na Zvuk, trvá pět minut, než se načte a pak opět viz. screen.
Používám Win7 64bit, GK Radeon HD 7800. Jestli jsem na něco zapomněla, tak se omlouvám.
Děkuji předem za pomoc

Předmět Autor Datum
Skus aktualizovat ovladac pre graficku kartu, ak to je stolny pocitac tak aktualny ovladac je na amd… poslední
MM.. 25.01.2013 20:41
MM..

Skus aktualizovat ovladac pre graficku kartu, ak to je stolny pocitac tak aktualny ovladac je na amd.com, ak to je notebook tak na webe vyrobcu notebooku.
Tie digitalne nezapojene su üre HDMI (t.j. graficka karta), nemalo by ich tam byt 10, ale je mozne ze grafika teoreticky umoznuje 10HDMI v tom pripade je to OK. 5minutove cakanie neni OK.

Ak je v sprave zvukov vybraty so zelenou fajfkou ten "realtek reproduktory" tak to musi hrat, treba pustit nejaku hudbu a kyvat s konektorom ci neni problem v nom, alebo v kabliku reproduktorov, apod niekde tam je zly kontakt alebo natrhnuty kabel apod. Moze byt aj na zvukovke/zakl.doske zly kontakt/utrhnuty konektor.

Aby sa vylucila zavada v ovladacoch tak treba skusit nainstalit nacisto Win a len spravne ovladace z webu vyrobcu zakl.dosky (pre dany presny model zakl.dosky) a grafiky, a nie nejake realtek alc z nejakych webov niktonevieskade. Ta chyba pri instalacii moze suvisiet s tym ze instalujes nespravne ovladace (spravne su na webe vyrobcu zakl.dosky). Alebo mas v PC nejake blokovacie programy typu antivir apod tiez mozu robit problemy - skusit ich vypnut pred instalaciou ovladaca.
Ako dalsi test sa da skusit stiahnut a vypalit si nejaky linux (napr. ubuntu), nabootovat ho z CD na test ze ci ide zvuk v nom vzdy alebo tiez len niekedy. Ak len niekedy tak je to blby kontakt.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru