Předmět Autor Datum
To není dobrá myšlenka. Pokud je to procesor s heatspreaderem, nejedná se o nějakou >100W obludku,…
touchwood 04.05.2012 07:03
touchwood
U "box" nevím, ale u slušného s rovnou, zaleštěnou základnou dělá rozdíl pasta/nepasta asi tak 7-10°…
M-Pol 04.05.2012 07:14
M-Pol
Jedná se o notebook FS s7010 kterej má za sebou už hodně věcí :)(např pro zajímvost:když nejde zapno…
martin906 04.05.2012 07:27
martin906
Pasta nie je nevyhnutna na chladenie procesora, pasta len vyrovnava nerovnomernosti povrchu chladica…
fleg 04.05.2012 08:28
fleg
ano mozes to mat aj bez pasty, nic sa nestane. Ale treba rozlisovat pastu a taky gumovy bazmek hruby… poslední
MM.. 04.05.2012 10:25
MM..

To není dobrá myšlenka.

Pokud je to procesor s heatspreaderem, nejedná se o nějakou >100W obludku, má integrovanou tepelnou ochranu a po tuto dobu se nebude využívat masivněji (plus chladič není nějaká šunka s křivou styčnou plochou), pak je teoretická šance, že pojede i s chladičem nasazeným "naostro" - za cenu vyššího zahřívání procesoru (a horší účinnosti chladiče).

Já osobně bych to ale nedoporučoval, a už vůbec bych nedoporučoval na takovém PC hrát hry, počítat video apod. - maximálně internet.

Jedná se o notebook FS s7010 kterej má za sebou už hodně věcí :)(např pro zajímvost:když nejde zapnout tak jde na hodinu celej do mrazáku a pak zase šlape naprosto skvěle). Stalo se to že jsem čistil větráček a abych se k němu dostal tak jsem musel sundat žebra u chladiče a ty jsou spojená s tou měděnou týčkou a na ní je v jendom místě ploška která se dotýkala přes pastu nějaké(mě neznámé)součástky.Od té doby notebook chladí víc.Sice málo ale za to nepřetržitě.Šlo mi o to že teď nemám možnost ty dva dny koupit pastu novou a notebook potřebuji tak jsem se ptal abych neprovedl nějakou koninu.Asi to teda vyřeším odstraněním zbytku pasty a pevným sešroubováním.

Pasta nie je nevyhnutna na chladenie procesora, pasta len vyrovnava nerovnomernosti povrchu chladica a procesore, cim zvacsuje plochu na odvod tepla = lepsie chladenie.
Aj bez pasty vsak dokaze chladic uchladit proceosr, pretoze jak povrch procesora, tak povrch chladica su povrchy s nizkou drsnostou, lestene a odvod tepla je dostatocny.
Na 1-2 dni tam nedavaj nic.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru