Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Náhradní napájení ntb - zdrojem zapojeným místo baterie

Dobrý večer

Kamarád přišel s tím, že mu u ntb odešel zdroj, zapojil jsem jiný funkční zdroj a nic, odešel mu zdroj a vzal s sebou i desku nebo to bylo naopak (akorát jsem si vzpomněl na toho týpka co tu chtěl koupit za 10 000 použitej ntb).
Je ale pravděpodobný, že ntb na baterku jede, protože on si toho všiml až když mu docházela baterka a tím zjistil že se nedobíjí a že nejde zdroj, jinou baterku zatím k dispozici nemá tak to ještě není jistý. S jiným zdrojem ntb nedobíjí.
Tak mě napadlo jestli by se nedal ntb napájet zdrojem zapojeným místo baterie, samozřejmě by musel mít parametry jako baterie, vím, že jakmile by zdroj udělal nějakou chybu tak je úplný konec. Tak se chci zeptat jestli to je reálné nebo je to předem nesmysl.

A druhý dotaz: je mi jasný že do servisu nemá cenu chodit je to Acer starý 4 roky a nová deska nepřichází v úvahu, ale jestli nevíte kde nebo kdo by to mohl opravit, samozřejmě chápu že bez záruky. U mobilu mi taky chtěli měnit desku a nakonec jsem sehnal týpka který měl servis a opravil ho za litr. Děkuji Pepa

Předmět Autor Datum
Tak mě napadlo jestli by se nedal ntb napájet zdrojem zapojeným místo baterie, podle mě je to nere…
MM_tank 07.01.2011 22:50
MM_tank
Záleží na tom, co si představuješ pod pojmem zdroj. Nápájecím zdrojem k NB to odpálíš. Stabilizovaný…
jirka44 08.01.2011 12:37
jirka44
Podmínka je, že zdroj má napětí stejné jako měla ta baterie a je schopen dodat proud stejný nebo vy…
MM_tank 08.01.2011 13:10
MM_tank
Nesmysl. Nahradit baterku PC zdrojem je na stupnici blbých nápadů od jedné do desítky jasná devítka.…
mif 08.01.2011 12:47
mif
Novy adapter je k nicemu kdyz je deska kaput, asi sis to spatne precetl (myslim to v dobrem). Stejne…
pepa2 08.01.2011 16:21
pepa2
Tohle mě tenkrát napadlo už u asuse serie a6000 od napajecího zdroje sem odřizl normálně koncovku na…
Smogla 10.04.2013 16:14
Smogla
určo jde taky o to jakej je to notas jak postavenej atd ale za zkoušku nic nedáš nemáš co zkurvit kr… poslední
Smogla 10.04.2013 16:19
Smogla

Záleží na tom, co si představuješ pod pojmem zdroj. Nápájecím zdrojem k NB to odpálíš. Stabilizovaným (třeba regulovaným laboratorním) zdrojem to můžeš napájet zcela bez obav. Podmínka je, že zdroj má napětí stejné jako měla ta baterie a je schopen dodat proud stejný nebo vyšší.

Nesmysl. Nahradit baterku PC zdrojem je na stupnici blbých nápadů od jedné do desítky jasná devítka. Baterky mají vlastní "inteligenci", notes v lepším případě zahlásí chybu napájení. V horším zasmrdí a rozloučí se. Kup nový AC adaptér.

edit: Mno, ale Acer... Tam je všecko možné...

Novy adapter je k nicemu kdyz je deska kaput, asi sis to spatne precetl (myslim to v dobrem). Stejne neni moc moznosti, muze ho prodat za par litru, potencialni kupec ho koupi asi jen kvuli LCD a dilum ktere lze vyndat, tak uz je jedno jestli bude deska polofunkcni nebo nefunkcni, pak muze koupit stejnej s rozbitym LCD jenomze notasu jsou tuny a na tento konkretni model muze cekat pekne dlouho. Do zdroju nedalam, s tim by musel zajit k nekomu kdo tomu rozumi a je jasny ze beznej zdroj od ntb tam dat nemuze. Jestli by to ntb poznal a hlasil by chyby tak je to potom o nicem.

Tohle mě tenkrát napadlo už u asuse serie a6000 od napajecího zdroje sem odřizl normálně koncovku na baterce zjistil + - a napajel na kontakty pro baterku v notebooku normalne to šlape už asi dva roky při denním použivání takže to rozhodně blbost neni jak se píše vejš o něakejch kouzelnejch zdrojích atd

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru