Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Nákup grafické karty Sapphire R9 280x přes aukční portál

Zdravím, chtěl bych Vás zde odborníky požádat o radu, jestli je moudré kupovat použitou grafickou kartu přes aukční portál. Jedná se o kartu Sapphire R9 280x Vapor-x 3GB DDR5. Používaná od prosince 2013, v záruce 24 měsíců za cenu 5000,-. Jsem si vědom toho, že to je velmi individuální, ale z mého pohledu je cena vzhledem k půlročnímu stáří pěkná, jelikož nová stojí přes 8000. Ale jsem laik a tak nevím, jakou životnost mají tyto výkonné grafické karty a jak je velká pravděpodobnost, že by mi takto koupená GPU mohla brzo odejít. Je nějaká specifická součástka, která má v grafických kartách od Sapphire tendenci k velké defektnosti?

Děkuji za odbornou pomoc. Vážím si toho, že existuje tento portál a znalci v oboru poskytují zdarma kvalitní pomoc ve svém volném čase.

Předmět Autor Datum
Je otázka, proč vůbec prodává vcelku novou kartu.
Wikan 04.06.2014 23:03
Wikan
Neriskoval bych. Může být funkční, ale produkovat artefakty. To by se ti asi nelíbilo. Osobně jsem s…
mif 04.06.2014 23:08
mif
Dobrá, díky moc za postřehy, důvod prodeje zatím neznám, zda je možná nějaká doba na vyzkoušení zjis…
sunrise 04.06.2014 23:21
sunrise
Jak již píšeš, máš na ni 2 roky záruku, takže v případě problému to prostě vyrekamuješ. Co je to za…
Satyr 04.06.2014 23:47
Satyr
Viděl bych to na jednu ze tří možností: - Rozprodává BitCoinovou farmu - karta by mohla být v dobrém…
Mayhem 05.06.2014 00:20
Mayhem
Souhlas dle mého je to i tak dost prachů aby vyletěli oknem,jeto taková malá nejistá loterie .:-) poslední
sambilionk 05.06.2014 23:06
sambilionk
Díky všem velice za přínosné rady, důvod prodeje je prý upgrade na r9 290x. Myslím, že do toho půjdu…
sunrise 05.06.2014 21:49
sunrise

Neriskoval bych. Může být funkční, ale produkovat artefakty. To by se ti asi nelíbilo. Osobně jsem sice ještě R9 kartu odprásklou neviděl, nicméně nebudu ti lhát - odchází kaskáda, paměti. Dává na ni ten tvor nějakou záruku na vyzkoušení? Obecně jsou Sapphirky jedny z lepších, ale nikdy nevíš.

Jak již píšeš, máš na ni 2 roky záruku, takže v případě problému to prostě vyrekamuješ. Co je to za cloveka můžeš poznat i podle přístupu k tobě. Jak je ochoten odpovědět na otázky, ale i stylem co odepisuje. Nemusí to ale vždy být pravda. Kupoval bych ale na dobírku nebo osobní převzetí.

Nákupu bych se takhle nebál, sám jsem kupoval Asus R9 280x DC2T za 5500,-. Prodával ji, protože rozprodával bitcoin stanici.

Viděl bych to na jednu ze tří možností:
- Rozprodává BitCoinovou farmu - karta by mohla být v dobrém stavu a funkční (při troše dobré vůle)
- Je to z nějakých pochybných zdrojů, ovšem funkční (dřív jsem to několikrát viděl s HDD, někdo toho ukradl náklaďák a pak to prodával za půlku ceny nové, zabalené, otázkou je, jestli to je dneska ještě možné, nic takového jsem dlouho neviděl). Pak je to otázka spíš morální, na druhou stranu "nekoupím já, koupí někdo jiný"
- Karta má špatně reklamovatelný problém (může to občas shazovat, dělat občas artefakty... Prostě něco. Ono když karta blbne jednou za dva týdny, při reklamaci to obvykle nic nedělá, reklamuje se to blbě.

Jen tak to podle mě neprodává, kdo by prodával skoro novou kartu v docela solidní výbavě... Novější není, jedině, že by přesedlal na lepší, otázkou, proč by jí nekoupil už předtím. :) Napsal bych, že chci třeba týden dva záruku, že to můžu vrátit přímo jemu a reklamaci bude řešit on. Tím by se měla eliminovat třetí možnost a mělo by to být OK. :)

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru