Avatar uživatele
vanad

Námraza pod střešní fólií

Prosím o radu. U domku, se sedlovou střechou máme mezi krokvemi 18cm vatu a ještě pod ní 18cm vatu křížem. Na krokvích je přitlučena kontaktní difůzní membrána Jutadach 135, na ni kontralatě, latě a nakonec plechová krytina. Teď v zimě se tvoří na spodní části membrány ve styku s vatou námraza místy i 2cm silná. Je to normální? Na půdě, kde je vata v podlaze a pod střešní fólií už není, se žádná námraza na ní netvoří. Všude se uvádí a radili nám, že vata se může membrány dotýkat, protože je kontaktní. Takže mezi vatou a membránou nemáme žádnou mezeru. Tvoří se námraza z tohoto důvodu? A co se stím dá teď udělat? Mám obavy, aby v době oblevy námraza nestékala a nepoškozovala tak izolaci nebo krokve. Děkuji za odpověď.

Uzamčená otázka

ohodnoťte nejlepší odpověď symbolem palce

Zajímavá 2Pro koho je otázka zajímavá? Pájo, Wang před 4159 dny Sledovat Nahlásit



Nejlepší odpověď
Avatar uživatele
Pájo

Předpokládám, že se na půdě vůbec netopí a v domku jste ještě na podzim letos dělali stavební úpravy (mokré procesy – betonování stropů, dozdívání, omítky ap.). Pokud ano, může se jednat právě o nevymrzlou vodu – vlhkost z těchto prací. Ne nadarmo se vždy nechávala hrubá stavba jednu zimu tzv. vymrznout… teď se spěchá, kvůli času (čas jsou peníze) a řada dobrých postupů se přechází.
Pokud snad bylo vše řádně vyschlé a přesto vzniká námraza… tak musí na studenou – nevytápěnou půdu od někud (někudy) vnikat teplý vzduch (kolem komína, kolem výlezu, prostupy pro elektrické vedení… co já vím.

Doplňuji:
Doufám také, že je fólie položená správnou stranou do interiéru a ven.

Upravil/a: Pájo

0 Nominace Nahlásit

Otázka nemá žádné další odpovědi.



Diskuze k otázce

U otázky nebylo diskutováno.

Nový příspěvek