Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Nástavec na vrtačku Narex PP 45 - kdo ho zná?

Dobrý den, koupil jsem si na aukru nástavec PP 45 na vrtačku Narex. Vypadá téměř nepoužitý, ale překvapilo, kolik věcí k němu patří. Myslel jsem, že přijde adaptér, který nasadím na vrtačku a hotovo, jenomže k tomu přišla spousta kroužků, šroubků a různých serepetiček, o kterých nemám tušení, k čemu jsou a jak se používají. Zdá se, že by ta věc pracovala i bez nich. Zejména by mě zajímal účel toho červeného kolečka, hadičky a i jiných věcí. Tak jsem to všechno seřadil a vyfotil, kdo to zná, můžete se podívat na obrázek a poradit? Děkuji.
PS: Dodávám, že fotka není moc kvalitní, fotil jsem to mobilem, ale případně můžu udělat pořádné fotky detailů. Zatím tedy jen orientačně.

Předmět Autor Datum
Jéje, tuhle přímočarku mám, ale má modrou rukojeť, snad to nevadí :-D. To kolečko se používá hlavně…
czcharlie 19.11.2013 09:50
czcharlie
Dobrý den, tak to zírám, to s tou hadičkou by mě jaktěživo nenapadlo. Lepší fotky samozřejmě udělám,…
bsa 19.11.2013 10:32
bsa
Ještě jsem ten obrázek vylepšil tím, že jsem očísloval jednotlivé podivnosti, tak co koho napadne, n…
bsa 19.11.2013 11:19
bsa
to vodítko se upevňuje 6. 3a 4 jsou gumové podložky pod upevňovací šroubek na 6. 7. je podle mne stř…
paul 19.11.2013 11:45
paul
No jo, to by šlo, 6kou by šlo prostrčit vodítko. Ovšem ty fity s červeným kolečkem fakt nechápu, nav…
bsa 19.11.2013 13:09
bsa
Že jste šel touto cestou.Tento nástavec jsem používal cca před 30 lety kdy nebyly přímočaré pilky k…
dabac 19.11.2013 15:30
dabac
Potřebuju něco na chalupu a nechce se mi pořád tahat nářadí sem a tam jak kočka koťata. Vždycky mi n…
bsa 19.11.2013 15:52
bsa
Asi to budeš provozovat rukojetí kolmo nahoru. Až budeš mít nasazenou vrtačku, tak si změř, o kolik…
čumil_old 19.11.2013 17:49
čumil_old
OK, zkusím to, díky. :-) Fakt se to tak blbě převažuje? To si teda hned musím zkusit :-) poslední
bsa 19.11.2013 18:01
bsa

Jéje, tuhle přímočarku mám, ale má modrou rukojeť, snad to nevadí :-D. To kolečko se používá hlavně při řezání do kruhu, já ho nikdy nepoužil. Hadička se používá spolu s pružnou objímkou. Hadička se zasune do otvoru v gumovém nástaci na objímce a to celé se nasadí na vrtačku v místě výdechů chlazení. Druhý konec hadičky se připevní na pilku tak, aby odfukoval piliny. U ostatních dílů by to chtělo lepší fotky, některé nikdy nepoužiješ, jiné jsou nezbytné, protože podléhají opotřebení a máš je jako náhradní.

Dobrý den, tak to zírám, to s tou hadičkou by mě jaktěživo nenapadlo. Lepší fotky samozřejmě udělám, ale teď bych se ještě rád zeptal, jak se vlastně pracuje s tím červeným kolečkem, teda ve Vašem případě modrým? A k čemu je ta dlouhá věc v popředí, je to ze dvou kusů, já jsme je jenom položil na sebe, protože by šly spojit takovými dvěma pidišroubečky, ty tam jsou taky. A hlavně by to šlo prostrčit příčně základovou deskou, takže by to snad mohlo být nějaké jakoby vodítko, ale nevidím tam nic, čím bych to upevnil, popřípadě co by pasovalo do té drážky v placičce nalevo (na té tyčce). No prostě samé záhady :-)
Přidávám lepší fotku.

Ještě jsem ten obrázek vylepšil tím, že jsem očísloval jednotlivé podivnosti, tak co koho napadne, na co by to mohlo být, tak mi může poradit. Děkuji.
1. tři malinkaté čepy
2. čtyři malinkaté čepy s hrotem
3. gumové kolečko
4. osm trošku jiných gumových koleček
5. tři plastové kolíčky
6. cosi
7. prstýnek
8. dva menší prstýnky
9. kolečko k něčemu

to vodítko se upevňuje 6. 3a 4 jsou gumové podložky pod upevňovací šroubek na 6.
7. je podle mne střed do červené placky, pod 1 jsou podložky přes 7 a placku. 9+ vypadá jako připevňovací matka červené placky kdzž jsme jí prostrčili šroub. Není vyloučeno že to vodítko se přišroubovává k té červené placce, jinak by ta dlouhá díra neměla smysl

Potřebuju něco na chalupu a nechce se mi pořád tahat nářadí sem a tam jak kočka koťata. Vždycky mi něco chybí, co zapomenu doma, nebo co nepředpokládám, že budu potřebovat. Takhle si tam dám starou vrtačku a i kdyby mi snad někdy chalupu vykradli, tak to taková škoda nebude. Na občasnou práci by to mohlo stačit a za 150 Kč nekupte to :-) Kupovat lacinou přímočarku někde z obchoďáku, u který se všechno ohejbá a třeba hned i vyhoří motor, se mi pro ten účel taky nechce. Takže asi tak. Já jsem tu kupu příslušenství ani nečekal, tak trošku nevím, co s tím, spíš to asi ani nebudu potřebovat, no ale jsem zvědavej, na co to všechno je. Pak mě taky napadlo, že bych ji mohl přidělat obráceně na stůl a řezat pilkou směrem vzhůru, ale tu myšlenku ještě nechám uzrát, jestli to má smysl.

Asi to budeš provozovat rukojetí kolmo nahoru.
Až budeš mít nasazenou vrtačku, tak si změř, o kolik je tělo vrt. výše než deska po který jedeš a nalep si na vrtačku kousek plastu jako lyžinku, aby se to nepřevažovalo dozadu.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru