Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Nátěr plotu trpící mechem

Dobrý den,
zajímalo by mě čím natíráte venkovní plot? Dlouhou dobu jsem používal osvědčený luxol, ale vzhledem k tomu, že bydlíme u lesa, tak nám plot cca do půl roku od nátěru začal mechovatět. Nic nepomáhá. Kamarád mi poradil, že mám vyzkoušel olej na dřevo - jedná se o nějaký speciální italský olej. že by to prý líp vypadá a zabrání to právě mechovatění. Mohli byste mi prosím k tomu říct něco bližšího? Nerad bych to zase natíral znovu, protože to vypadá jak někde z pralesu.

Předmět Autor Datum
Zkuste modrou skalici.
Host123 02.06.2011 14:32
Host123
Nedávno jsem modrou skalicí stříkal celý plot a bohužel výsledek takřka nulový. Mám mech i v trávník…
Pupan 03.06.2011 07:18
Pupan
Ten měděný drát na plotě není dobrý nápad. Leda by byl neustále pod napětím...
rokator 03.06.2011 09:13
rokator
Mám podobný problém, ale myslím, že nejde o mech ale nějaké řasy. Ale jak se toho zbavit nevím.
Trilobit 03.06.2011 13:55
Trilobit
Řasy jsou ve vodě a měděné odpadky na ně fungují. Na plotě to mohou být lišejníky, to je jedna z nej… poslední
kejki 03.06.2011 14:29
kejki

Nedávno jsem modrou skalicí stříkal celý plot a bohužel výsledek takřka nulový. Mám mech i v trávníku, ten "krásně" zčernal, ale na tom plotu se nic nestalo. Teď se chystám natáhnout měděný drát na vršek plotu. Hodně lidí píše, že na střeše to pomohlo, tak to zkusím i na plot.

Řasy jsou ve vodě a měděné odpadky na ně fungují. Na plotě to mohou být lišejníky, to je jedna z nejodolnějších životních forem.
Osobně bych plotu nechal patinu, ale jinak http://www.google.cz/search?client=opera&rls=cs&q= p%C5%99%C3%ADpravek+pro+likvidaci+li%C5%A1ejn%C3%A Dku&sourceid=opera&ie=utf-8&oe=utf-8&channel=sugge st je toho na trhu dost, předělávat luxolový nátěr na olej je IMHO blbost.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru