Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Něco asi tlačí na LCD notebooku

Dobrý večer,
mám na stole nový notebook Sony Vaio EC3M1E/BJ, ale to není až tak podstatné. Jedná se mi konkrétně o LCD, kde jsem vpravo u rámečku zjistil, že dochází k otlakům něčeho v konstrukci víka na displej. Co je podstatné je to, že to není permanentně, pokud je notebook v klidu na stole, nic tam nespatříte. Jakmile ale trochu zavibruji s LCD (nechám jej trochu zahoupat na pantech), k čemuž bohatě stačí intenzivnější psaní s přístrojem na klíně nebo prostě mírné pohyby s celým notebookem, tak vzniká v jednom bodě od kraje takové vlnění, které dělají LCD panely, když se na ně zatlačí.

Pro názornost zde přikládám video (omluva za neostrost, pořízeno foťákem, ale pro představu postačí). Zkouším na něm jak zahoupat s LCD, tak přitlačit palcem kdekoli na pravé straně rámečku. Při této činnosti se otlak objevuje stále na tom jednom místě, ať zatlačím kdekoli. Na videu jsem použil modré pozadí, jelikož na tom je to nejvíce patrné (a ještě na černé), třeba na bílé to není vidět de facto vůbec.

Jinak víko displeje patří v dané kategorii spíše k pevnějším a kdekoli zatlačím na rámeček, musím tak učinit opravdu hodně, aby se to projevilo na LCD, ale tam v tom jednom bodě to zkrátka dělá pomalu při letmém doteku nebo zavibrování s panelem a docela mne to znepokojuje. Na videu jsem s tím houpal docela hodně, aby to bylo vidět, ale stačí opravdu málo, aby se to aspoň trochu projevilo. Lehce je to ještě patrné pod tímto bodem, skoro úplně v pravém dolním rohu na dalším místě, ale už ne tak markantně. Zajímalo by mne tedy, co to podle vás způsobuje, příp. co by tam mohlo tlačit. Nejspíše je to něco ze zadní strany panelu ukryté v krytu displeje, jelikož vepředu je mezi rámečkem a displejem všude drobná mezera, takže tam určitě k nějakým náhodným dotekům při pohybu víka displeje docházet nemůže. Dále mne zajímá jaký je na to váš názor, zda se tím mám vůbec zabývat a zda to může být do budoucna zdroj problémů (třeba sklon k vytvoření vadných bodů v takovém namáhaném místě) a zda je to u notebooku spíše běžný nebo ojedinělý jev. Neměl jsem jich mnoho, ale u Vaia série FW a F jsem nikdy podobný problém neměl.

Děkuji za reakce, příp. dotazy rád zodpovím

Předmět Autor Datum
no píšete že to je noví notebook takže asi reklamovat nvm jestli by to mohl byt do budoucna zdroj pr…
tom.win 11.11.2010 23:26
tom.win
Díky za odpověď. Ono je trochu otázka, zda mě s tím na reklamacích spíše nepošlou do háje, jelikož j…
DS 11.11.2010 23:40
DS
Ja uz som sice ziaden vaio nemal v ruke asi 5rokov (podla mna su sony len predrazeny lowend), ale to…
MM.. 12.11.2010 01:11
MM..
Díky. Asi to vrátím, do reklamace se mi u naprosto nové věci opravdu nechce. Člověk to sotva chytne…
DS 12.11.2010 01:56
DS
Tak hej ked mas rad ich klavesnicu tak nic proti tomu nemam :) Ono len trochu rozdiel je napr. IBM T…
MM.. 12.11.2010 01:59
MM..
Jasně, každému co jeho jest :) ... to bylo jen na vysvětlenou, já to zase naštěstí házet po zemi nep… poslední
DS 12.11.2010 02:23
DS

Díky za odpověď. Ono je trochu otázka, zda mě s tím na reklamacích spíše nepošlou do háje, jelikož jak jsem psal, permanentně to tam není, jen když se s tím zahýbe nebo trochu zatlačí a většina lidí si toho beztak ani nevšimne. Také se mi zrovna nechce reklamovat nový notebook, takže to vidím spíše na vrácení na 14 denní lhůtu (kupováno přes eshop). Teď jde o to, aby další nebyl to samé v bleděmodrém, proto se ptám, jaké s tím mají zkušenosti ostatní.

Ja uz som sice ziaden vaio nemal v ruke asi 5rokov (podla mna su sony len predrazeny lowend), ale toto co tam mas podla mna neni normalne (vzivote som to este nevidel), ja by som to reklamoval (je tam nieco asi ohnute alebo blbo vyrobene alebo co). Moze to byt aj riskantne do buducna ze sa tam poseru LCD kontakty, ale to sa neda povedat s urcitostou, mozno to vydrzi mozno nie, vie len jasnovidec.

Díky. Asi to vrátím, do reklamace se mi u naprosto nové věci opravdu nechce. Člověk to sotva chytne a už aby to reklamoval. Jinak předražený lowend ... a co dnes není předražený lowend, že? NB od Sony mi dnes až tak drahé nepřijdou (tady tenhle konkrétní určitě ne, stačí porovnat) a aspoň se plasty nekroutí už od pohledu. Všechno se to stejně seká dnes v čajně, jen ráno padá z pásu jedna značka a večer zas druhá. Ono zrovna Sony má aspoň nejvyšší Z řadu dělanou ještě u sebe v Japonsku, něco od jinud než z čajny nebo z Polska se dnes málokdy vidí. Já Vaia ale kupuju hlavně z důvodu, že se mi v žádném nikdy nic neposralo (to třeba u takového Dellu vím z vlastní zkušenosti moc dobře, proč má NBD záruku) no a taky hlavně Vaia mají jediné kvalitní chiclet klávesnici, když už s ní přišlo Sony, tak aby ne. Tu klávesnici prostě musím mít a srovnatelnou má jen Apple, ale to je holt jiná platforma. Chiclety jiných výrobců jsou dobré tak na vyliskání tomu, kdo je vyrobil.

Tak hej ked mas rad ich klavesnicu tak nic proti tomu nemam :) Ono len trochu rozdiel je napr. IBM T rada s titanovou konstrukciou ktore ti mohlo padnut z 2 metrov a dalej fungovalo :) Ale lenovo uz neviem to su asi uz len plastaky vsetko, cina no.

Skus sa ozvat predajcovi prip. aj poslat mu to video ze co ti na to povie ci ti to vymeni za iny kus alebo ci mu to mas vratit do 14dni a odstupit od zmluvy :)

Jasně, každému co jeho jest :) ... to bylo jen na vysvětlenou, já to zase naštěstí házet po zemi nepotřebuju, tak nějakou superodolnost oželím :) ... jinak OK, prodejci určitě zavolám, i s tím videem bych to mohl zkusit ... možná projeví sami od sebe vůli a vymění to kus za kus. Tak ještě jednou díky za info.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru