Avatar uživatele
JájsemRaibek

Něco opravdu účinného proti mouchám?

Kromě biolitu a jiných přípravků.
Třeba nějaký vývar z nějaký kytky, aby ty kur..y tady furt nelítaly.
Díky.

Zajímavá 2Pro koho je otázka zajímavá? annas, marci1 před 2865 dny Sledovat Nahlásit



Nejlepší odpověď
Avatar uživatele
annas

Rady odborníka

"Mezi osvědčené bojovníky proti mouchám, komárům, molům, octomilkám a dalším vetřelcům patří například pelargonie. „Muškáty patří mezi oblíbené balkonové rostliny, mnozí však netuší, že mají také výrazné repelentní účinky. Podobně jsou na tom i afrikány, jež jsou charakteristické svou specifickou, ne všem příjemnou, vůní,“ říká zahradní architektka Pavla Košinová z brněnského studia Zahrada 11. Pokud chcete mít letos opravdu krásné muškáty, přečtěte si, jak je správně pěstovat!

Jestliže pelargonie zrovna nemusíte, v nabídce jsou i další rostliny – například levandule, meduňka, bazalka, šalvěj, máta, muškát i ořešák. Právě jeho čerstvě natrhané listy vadí zejména mouchám."

http://www.pro­zeny.cz/magazin/by­dleni-a-zahrada/poradme-si/23289-5-tipu-jak-se-doma-zbavit-much-

„V létě snad každého obtěžují mouchy. Malé, velké, bzučící. Těm nevoní hřebíček a bazalka. Květináč s ní si proto nechte na okně, aby si rozmyslely, zda vletí dovnitř. Hřebíček naskládaný na pěkné misce můžete postavit hned vedle něj jako dekoraci.“

http://abeceda­zahrady.dama.cz/cla­nek/zbavte-se-nezadouciho-hmyzu-bez-chemie

Další rady
Tohle je s určitostí nejjednodušší a nejlevnější odpuzovač much – opravdu to bude stát jen pár korun. Stačí, když naplníte uzavíratelný zipový sáček vodou a vhodíte do něj 4–5 mincí, třeba dvoukorun nebo centů, které vám zbyly z dovolené. Může to znít zvláštně, ale mouchy se bojí všeho, co mohou vnímat jako velké množství vody a navíc je odraz slunečních paprsků z vody a mincí dezorientuje. Zavěste sáček na verandu, k oknu nebo na strom ve vaší blízkosti a mouchy vás už nebudou otravovat. atd."

Další rady v odkazu.
http://ekoista­.cz/domaci-prirodni-repelenty-proti-moucham/

Upravil/a: annas

0 Nominace Nahlásit

Další odpovědi
Avatar uživatele
Kepler

Kdysi se prý používala muchomůrka (odtud i název) v talířku s mlékem, mouchy se totálně zfetovaly a utopily. Ale není nad osvědčenou mucholapku (takový lepivý pás) zavěšenou pod stropním svítidlem, kde ty mouchy nejraději krouží.

0 Nominace Nahlásit


Avatar uživatele
anonym

Zkoušel jsem dříve ledasco, ale nemělo to valný efekt. Přelom začal, když jsem si nechal umístit z vnější strany okna síť proti hmyzu, která téměř nebrání slunečnímu světlu, ale za to jí neprolítne prakticky žádný hmyz a já si můžu větrat jak chci i kdyby se venku konal pořádný festival much a komárů.

Něco tu šplíchat nebo umisťovat nevzhledné mucholapky je dočasné a neřeší to základní příčinu. Zkušenost s masožravými rostlinkami nemám, ale i tak je to práce navíc. Dle mě je stále nejlepší řešení síťe do oken proti hmyzu. Prodávají se i role které se lepí, ale to tam je napořád. Sítě lepší jdou tuším i sundat třeba na zimu, když nejsou potřeba. Já mám tu nalepovací po celý rok a drží už pár let v pohodě a plní skvěle svůj účel.

Příklad

Sítě proti hmyzu

Stačí v průběhu letního větrání na moment rozsvítit v místnosti světlo a pokoj je plný hmyzu. Sítě proti hmyzu do oken tento problém spolehlivě odstraní.
Pro moderní okna máme v nabídce snadno demontovatelné sítě do oken, pro starší okna pak sítě proti hmyzu do oken s pružinovými kolíky, případně obrtlíky, které vyžadují vrtání do okna. Pro časté používaní a takřka neviditelné skladování sítě proti hmyzu do okna doporučujeme rolovací typ, který je možné jednoduše skrýt k okraji okna, když se síť nepoužívá. Pro dveře (na balkon, nebo terasu) je typ H1, který je snadno demontovatelný. Všechny modely jsou dostupné v řadě barev dle vzorníku RAL.

Tam, kde není dostatečný prostor pro jakýkoliv jiný druh sítí proti hmyzu, je vhodné zvolit plisovanou síť proti hmyzu, jak pro okna, tak i pro dveře.

Zdroj: https://www.i­sotra.cz/site-proti-hmyzu

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
marci1

Repelenty mají stejně účinnost spíše na komáry. V domě nebo bytě jsou samozřejmě nejlepší sítě proti hmyzu. Venku je dobré použít na odpuzení much vůně, které nemají rády. Třeba na misku nalít ocet. Nemají rády vůni pelargónií, afrikánů, levandule, máty, bazalky apod. Funguje také do uříznuté PET láhve nalít sladkou limonádu nebo pivo. Potvůrky to přláká, vletí tam a utopí se.:-) Nebo zkus pověsit na strom nějaké staré CD. Mouchy odrazují odlesky. 🙂
http://www.jak­tak.cz/jak-se-zbavit-much.html

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
Drap

Udělej průvan a létat nebudou.

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
Kulpix

30 mucholapek..

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
Michalmic

Doporučuji spíš síť proti hmyzu místo nějakých vývarů, s těma zkušenosti nemám. Tady je dělají přímo na míru www.sitedooken-brno.cz

0 Nominace Nahlásit


Diskuze k otázce

U otázky nebylo diskutováno.

Nový příspěvek