Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem "Mensi" problem s viry Win32.Virut.ce a Trojan-Clicker.HTML.IFrame.aga +AVPTool zkusenost

Dostal jsem nejak do pc tyto viry a jeste par dalsich. Napadli cely system xp, slozku windows/system32,/drivers, deaktivovali windows firewall a dalsi dobroty. Konecne reseni byla kompletni preinstalace xp, coz by nebyl takovy problem - bylo to ze zalohy na dvd. Pred reinstalaci jsem udelal na disk D zalohu celeho puvodniho (zavirovaneho) disku C kvuli nastavenim programu a datum v documents and settings. Stahl jsem aktualni verzi AVPTool a CureIt, nechal oskenovat nejdriv novou instalaci komplet disku C, kde jisteze nic nenasli. Jine to je u zalohy puvodni instalace, kde nasli tyto previty celkem 2400x !!
Chci se zeptat nekoho s podobnymi zkusenostmi, jak jde vyresit odstraneni techto viru s jistotou z kompu. Mam dojem, ze ted kdyz prepisu jenom nejaky ini souber tim puvodnim, bude tam ten vir. Samozrejme nejlepsi je smazani cele zalohy puvodniho disku a kvalitni online scanner antivir a poradny firewall. Zarazi me spis zpusob, jakym napadl exe soubory - aplikace typu Coreldraw nebo Photoshop, PCTranslator, nebo Winamp a jine programy, ktere nebyly ani spustene. Da se take vubec spolehnout pote na takovy program, ktery antivir "zbavi" tohoto pridavku a napise virus odstranen?

Jinak AVPTool je skvely offline antivir, doporucuji zkusit.

diky za reakce
Petr

Předmět Autor Datum
Virut s jistotou neodstraníš. Můe být schován v jakémkoliv exe. Dá se říct, že všechny napadení Viru…
Gazzy 27.08.2009 01:22
Gazzy
Zkus SAS a třeba Spybot nebo ComboFix když teda AVPTool samotný nepomohl: http://pc.poradna.net/a/v… poslední
Fuente 27.08.2009 01:28
Fuente

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru