Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Chyba zařízení I/O + neinicializace disku - ext. HDD WD My Book Essential 2000GB

Zdravím,
zkusím co nejjednodušeji popsat problém. Externí disk WD My Book Essential 2000GB mám skoro rok. Běžel jak má, žádný problém. Pak se stalo, že jsem měl puštěnou defragmentaci exterňáku skrz Tune up 2014 a těsně před jejím koncem došlo k přerušení vytržením z USB portu a i z elektriky.
Po znovuzapojení do USB portu se objevil problém:
1) externí HDD se nenačte ani skrz Total Commander, ani v průzkumníku Windows 7

2) vidím jej v biosu a jako neinicializovaný ve Správě disků...

3) ve Správě disků jej vidím jako neinicializovaný "Disk 1", zobrazí se průvodce inicializací a převodem disku, kde zatrhnu "Disk 1" a jako typ oddílu MBR (hlavní spouštěcí program) - výsledkem je hláška: "Žádost nebylo možno provést z důvodu chyby zařízení I/O". Pokud se pokusím ručně disk inicializovat, nabídka je "šedá" - není možno na to kliknout...

4) došel jsem k závěru, že problém nebude hardwarového charakteru (když jej vidím v biosu), ale softwarového

5) zkoušel jsem se k disku dostat skrz programy, abych zachránil data, ale nevím skrz jaký program/software to udělat, aby se disk znovu aspoň inicializoval - PROSÍM VÁS O RADU..

6) Vyzkoušel jsem TestDisk&PhotoRec, R-Studio, Acronis Disk, inicializaci skrz Správu disků, Recuvu, GetDataBack, i aplikaci od Western Digitalu ohledně diagnostiky disku - nic nepomohlo.... Máte někdo nějaký nápad? PŘEDEM VELKÉ DÍKY ZA JAKOUKOLI POMOC!

PS: V případě potřeby mohu dodat obrazové screeny...

Předmět Autor Datum
podla bodu 6 si skusil hadam vsetko co by sme ti poradili my. Ak je disk mimo zaruky, rozober to a m… poslední
shiro 31.03.2014 00:53
shiro

podla bodu 6 si skusil hadam vsetko co by sme ti poradili my. Ak je disk mimo zaruky, rozober to a modli sa, aby to nemalo elektroniku usb na jednom plosaku s elektronikou disku, lebo si skoncil a mozes datam zakyvat navzdy. Ak ma disk vnutri normalny sata konektor, pripoj si ho sata kablom k pc a uvidis ci ide. V takom pripade je chyba v elektronike radica,ktory robi prevod z sata na usb.

Ak mas disk v zaruke, tak sa rozhodni ci ho reklamujes, no s datami sa rozluc, lebo pre ich zachranu by to bolo treba aj tak rozoberat. Ak ti je to jedno, sprav to, co som ti napisal vyssie.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru