Avatar uživatele
Lucie13

Někdo změnil heslo k mojí e-mailové schránce a zrušil účet na Facebooku, co mám dělat?

Pokud někdo vnikne přes jiný počítač do mojí e-mailové schránky, je možné toto vystopovat?
Doplňuji:
Dotyčná osoba nezrušila jen můj účet na facebooku, ale i změnila heslo k mojí kontaktní e-mailové schránce, takže se do ní nemůžu nyní dostat. Ve schránce mám různé kontakty a objednávky týkající se mojí výdělečné činnosti, která se ale snad nemůže nikoho ani dotknout. Svoje heslo jsem nikomu nesdělovala, bydlím sama, přihlašuji se pouze na svém počítači, ne jinde. Na facebooku se potkávám pouze formálně se svými přáteli, rozhodně nemohl být zrušen administrátorem. Pro mě to znamená narušení soukromí, něco ve stylu-cizí se vyspí ve Vaší posteli.

Uzamčená otázka

ohodnoťte nejlepší odpověď symbolem palce

Zajímavá 1Pro koho je otázka zajímavá? Pájo před 4536 dny Sledovat Nahlásit



Nejlepší odpověď
Avatar uživatele
Pájo

Jestli je možné vystopovat původce… nevím.
Ale aspoň vidíte, jak neprůstřelně je Ksiftbook zabezpečený!

Platí pro něj heslo:
Vše, o čem chceš, aby věděli naprosto všichni, dej právě tam.
Mělo by Vás to asi poučit…myslím ještě, že se Vám stala ta nejméně závažná věc. To, že Váš účet někdo smazal je 100krát lepší, než kdyby tam něco přidal.

0 Nominace Nahlásit

Další odpovědi
Avatar uživatele
bolak

Otázka je, proč by to vlastně někdo dělal. Bylo na to facebooku něco co by mohlo někoho urazit, a to tak moc že by kvůli tomu riskoval porušení zákona? Pokud tam něco takového bylo, tak si to stačí zpětně v hlavě projít a možná přijdeš i na pravděpodobného pachatele.
Pokud tomu rozumím správně, tak jediné co se stalo, že byl zrušen facebook, ostatního se ani netknul, takže cílem byl pravděpodobně právě facebook.
Další věc – máš na facebooku stejné heslo jako do emailu?
Další další věc – přihlašoval ses v poslední době na e-mail někde mimo domov, ve škole, na koleji nebo v internetové kavárně? Nebo měl někdo za tvé nepřítomnosti přístup do tvého počítače?

Co se týče toho nalezení pachatele, tak vystopovat jde prakticky všechno, kor jestli si „boreček“ zrovna nedával pozor, ale bylo na tom facebooku něco vážně tak moc důležitýho? Vyplatí se ti na něj vůbec podat nějaké to trestní oznámení a několik dalších měsíců se stresovat tím, jestli ho nakonec vystopujou nebo ne? Taky bude zajímavý, jak se k tomu náš zákon vůbec postaví, jak znám českou policii tak první otázka, kterou ti položej bude „Jaká vám byla způsobena škoda?“.

0 Nominace Nahlásit


Avatar uživatele
petka

Váš účet mohli zrušit samotní administrátoři FB, pokud jste měl například podezřelý účet nebo více účtů?

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
jendula.cech

nahlaš to policii.

0 Nominace Nahlásit


Diskuze k otázce

U otázky nebylo diskutováno.

Nový příspěvek